Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Når barnet våkner...
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
I det siste har jeg fått tre album som jeg reagerer som et barn når jeg hører.Fra Capp Verde kommer en fantastisk kvinne ved navn Cesaria Evora. Hun slapp for litt siden albumet "São Vicente Di Longe" [Lusafrica/BMG], og er et album jeg - som et barn - gledes og fenges av i mye større grad enn jeg faktisk forstår det. Den vanligvis mer "world-orienterte" vokalisten har vært på Cuba og spilt inn, og det er ikke måte på hvor godt verdener fjernt fra oss kan føres sammen så vakkert. En vokalist av klasse, og med et backingband som spiller riktige strenger til riktig tid. Jeg danser rundt i rommet, river av meg klærne i begeistring, og tar meg selv i å oppføre meg som et lite barn.


En god historie er også noe man setter pris på, særlig hvis man ikke er spesielt gammel. "Il Canto Di Malavita - Il Musica Della Mafia" [pias/Playground] skal være musikken til en av italias hovedsakelig regjerende mafiafamilier, Calabriamafiaen 'Ndrangheta, og forbudt i Italia. Kanskje tradisjonell musikk med lang historie der, men langtfra folketonene i våre strøk. En osende blend av tango, salsa og hva annet du måtte forbinde med Middelhavsområder, med en helt egen evne til å skape bilder og tanker lite annen musikk makter. Som nettopp et barn sitter man musestille og lytter, og uten at man selv legger merke til det, sitter man på en fortauskafe i en miniatyrisk, italiensk by, halvsover på en forblåst veranda, eller løper barfot mellom vinranker. Kanskje er det blodige hendelser som skildres, men det forstår likevel ikke vi. Italiensk lo-fi har sjelden vært så flott lytting. Det spraker og skimrer, men det synges med hjertet ut gjennom brystet, og spilles med blodige neglbånd og dampende og dansende brunetter i bakgrunnen.

Plena Libre oppdaterer prangende Puerto-Ricanske rytmer på "Más Libre" [Ryko/MNW]. Ikke uten grunn refereres det ofte til denne typen musikk som fargerikt, eksotisk og karnevalsaktig - greit for meg, selv om jeg i like stor grad sendes nådesløst til klubber hvor svetten renner nedover veggene, eller hvilke som helst opptog hvor dansing uten hemninger måtte stå på menyen. Perkusjonen står til gullmedalje, blåserne blåser hull i kinnene, og vokalistene synger seg såre før de kaster seg baklengs ut i vannet, og tar ei flaske vin på styrten.

Jeg smiler som et barn, lurer på hvordan de får det til, glemmer hvem jeg er og nyter i lange drag. Måteholden fantasering har aldri skadet noen i nevneverdig grad, og denne musikken setter hodet i fullt spinn. Det er bare å kaste seg med.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish