Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Hvor var den engelske rappen?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Hip hop har i dag overtatt både oppmerksomhet og salgslister innen musikk. Engelsk rap er det derimot sjelden snakk om, tross lang historie og grymme kvaliteter. Også her til lands er det ytterst sjelden du hører Londonbeats på cockneyengelsk over høyttalerne.


-Det er generelt veldig få kanaler hvor du får greie på hva som skjer, sier Gisle Stokland på nettstedet og butikken Stress.no, og fortsetter;
-dessuten skjer det ganske mye i USA, Norge og Skandinavia som får en del fokus. Det er mulig det er mangel på kunnskap som gjør det, men det britiske forsvinner rett og slett mellom alt det andre. Dersom noen derimot pusher oss til å kjøpe inn noe til butikken, vil vi selvsagt gjøre det, men i dag bestiller vi direkte fra USA så...

Hva har da egentlig England å by på? Selvsagt ikke like mye som statene, men absolutt et og annet.

Veteraner å regne i dag er for eksempel Hijack, Gunshot, London Posse og Silver Bullit. Hijack har man ikke hørt noe fra på veldig mange år, men det viser seg at det rører seg litt i leiren, så det er bare å vente å se om de dukker opp med ny, fet terror-rap igjen. Gunshot la inn årene etter sitt siste album "International Rescue" - et betydelig verdig farvel - og i dag ser det ikke ut til at noen vet hva de driver med. London Posse’s album "Gangster Chronicles" blir re-utgitt på Virgin i disse dager, og Rodney P derfra har vært aktiv med de fleste produsenter, og er blant annet å høre på albumet til produsenten Skitz. Plenty godlåter på "Countryman", garantert anskaffelsesverdig.

Silver Bullit har derimot visstnok begynt med stinky drum ’n’ bass...

Flere av gamlegutta er altså fortsatt å regne med. Andre har dukket opp - både som egentlige gamlekarer, men poppet til overflaten, og med nye skudd i tillegg. Det skjer ting. Ting altfor få sannsynligvis er klar over.
Ta bare labels som Hombre, Big Dada, Jazz Fudge, Word Play, Bad Magic, Ronin og Kold Sweat - som alle slipper nye album rett som det er.
Hør for den saks skyld albumene til Mark B & Blade, Ty, Phi Life Cypher, Nextmen, Numskullz, Creators, Roots Manuva, eller flere tolvere fra UK Kartel, Aspects, Blak Twang, Apathy og (nesten) uendelig flere.
Ikke snakk om en braggeliste fra min side, men bare tips om hva i hvert fall jeg opplever som leverandører av beats som setter seg i nakken, gjør at jeg danser, smiler fra øre til øre, eller river meg i ørene til av begeistring. Leverandører av rim, temaer, tekster, synsvinkler og uttrykk få andre steder i verden kommer opp med.
Den britiske scenen har stadig blitt anklaget for å kun ta etter statene, og i en viss grad har det vært riktig. Spesielt mye av det som har kommet fra New York har satt sitt preg, men det er ikke nødvendigvis dårlig, eller fortjener å bli forbigått av den grunn. Dessuten finnes det musikk som aldri kunnet kommet fra andre steder enn England, Gunshot som sterkt eksempel.
Britenes hang til å lage hybrider av forskjellige typer musikk med rap har dessuten vært noe som kanskje har støtt puritanske hip hoppere.

Undertegnede har ingen trang til å pakke på folk engelsk hip hop for enhver pris, men sammenlignet med oppmerksomheten for eksempel Sverige får, skulle det være liten grunn til at England - hva gjelder alle grenene av hip hop - skulle glemmes, eller forbigås. Ettersom Propaganda opererer i det engelske i disse dager, er det på den annen side mer interessant å nevne dette enn at folk igjen skal lese om den evinnelige lad-rocken, 2 steppen, deppe-poppen eller hva det skulle være.

Med hånden på hjertet vil vi returnere til temaet på en eller annen måte i fremtiden. I mellomtiden kan dere vel sjekke ut noe av det jeg har nevnt, eller mene et eller annet på diskusjonforumet vårt.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish