Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Vi som elsket Sverige - Mats på Hultsfred
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Jeg har alltid elsket Sverige. Jeg har digget folket, musikken, byene deres og jeg har alltid forsvart dem mot nordmenn med mindreverdighets- og lillebror-komplekser. Men i helgen så jeg at de egentlig er like dumme som vi er.


Det var en tur til Hultsfred, og det lovet jo egentlig god musikk, glimrende stemning og søte flickor, og til å begynne med var det akkurat slik det var. Vi ankom i det Backyard Babies hadde begynt å spille, etter å ha tilbakelagt omtrent femhundre kilometer eller så i en gullfarget Honda stasjonsvogn.

Sverige er stort sett ganske ensformig med litt skoger og litt åkre og en og annen by og tettsted som ofte heter noe med Köping. Vel inne på svensk jord drakk vi energidrikken Red Bull, som gir deg vinger, fordi det var lov. Vi lot imidlertid være å kjøpe kinaputter, fordi Ruben mente at det hadde de bare i Halden, og dermed var det ikke egentlig særlig mye å si før vi var vel framme i Astrid Lindgren-land, Hultsfred og Småland.

Etter sedvanlig løgn og bedrag fikk vi lurt inn Henning med pressebånd, og vi parkerte på en eller annen spesialparkering vi selvsagt ikke hadde lov til å stå på.

Et lite stykke ut i kvelden kunne jeg si dette om svensker og Hultsfred-gjengere:
De var stort sett drita fulle alle som en. Som i Norge er det strenge regler for hvor alkohol kan nytes, og dermed blir det til at alle drikker i store kvanta før de sjangler inn på festivalområdet, gjerne med noe sprit på lomma. Dette skjulte misbruket er av en eller annen grunn foretrukket i Norge og Sverige framfor å la det foregå i åpenhet og dagslys slik at man har en viss oversikt.
Videre tok det ikke mange timene før vi hørte om første tjuveri eller for den saks skyls første voldtektsforsøk. Førstnevnte var utført av noen streite bolere, og om sistnevnte vites ikke, men at slik drikking gjør både den ene og den andre formen for kriminalitet lettere er vel ganske utvilsomt.

Jeg skal ikke si så mye om musikken, der anbefaler jeg Ruben, men jeg kan si det følgende: Ash var kult og fengenden, Limp Bizkit var ensformig, med de hadde et bra sceneshow og god publikumstekke, Soundtrack Of Our Lives var stødig, men lite variert og under Tool var jeg og overtrakk kontoen min. Første kvelds desiderte høydepunkt ble imidlertid Ordkrig Soundsystem. (Igjen: Se Ruben).

Den påfølegnde dag dro vi på tur til Vimmerby hvor Lindgren var født, men ikke for annet enn å kjøpe sprit og drite på vannklosett. Var det en ting den første kvelden hadde lært oss så var det at det lønnet seg å gli med strømmen. Dermed altså sprit.

Denne dagen var det Ark, Håkan Hellström og Kent som satte sakene i gang. Førstnevnte holdt lange foredrag om det å være annerledes og å følge kroppen sin, mens sistnevnte var så på hjemmebane at jeg aldri har sett dem bedre.
Når etter hvert Hellacopters rundet av en svensk kvartett var jeg fortsatt ganske fornøyd med Sverige og svensker i sin alminnelighet og jeg var dessuten ganske på bølgelengde med svenskene i og med at en flaske blå Smirnoff var i ferd med å bli tom.

Dagen etterpå våknet jeg til sjokket av at Henning lå i teskje med Ruben, at jeg hadde sovnet fra Manic Street Preachers og Queens of the Stone Age, og ikke minst at svensk politi hadde plaffet ned demonstranter i Gøteborg.
Dette gjorde at jeg ble usikker på Henning og Ruben, irritert over meg selv og rett og slett forbanna på svensk politi. Mens de to første insidentene utelukkende hadde med for mye alkohol å gjøre, skulle det vise seg at den siste hendelsen var gjort med 90 prosent av det svenske folks velsignelse og med all mulig presse og politikere i ryggen. Ikke et kritisk ord var å lese i svenske aviser. Jeg ble kvalm og sint, og vi dro hjem.

Nå noen dager senere føles det akkurat likt. Jeg er ikke i tvil om at en liknende situasjon antageligvis hadde blitt taklet like dårlig i Norge, men her hadde jeg i hvert fall ventet det.
Men ikke i Sverige. Sverige var jo alltid så kul...

*Ruben på Hultsfred
*Henning på Hultsfred
*
Anders på Hultsfred


Les også
- Limp Bizkit - New Old Songs


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish