Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
TREVLIGT! - Henning på Hultsfred
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Dårligere forberedt kunne jeg vanskelig vært. Uten sovepose, akkreditering eller nevneverdig mye penger slengte jeg meg med på turen til Hultsfred Festivalen.


Tidlig torsdagsmorgen suste vi av gårde på brede svenske veier, og etter hvert som landskapet ble mer og mer svensk, steg forventningene raskere enn speedometeret. Et knippe nesten-krasj og skumle forbikjøringer senere rullet vi inn på festivalområdet. Første stopp var sekretariatet, der vi skulle plukke opp Ruben og Mats´ akkreditering, samt forhåpentligvis svindle til oss min. På forhånd var jeg svært så tøff og ubekymret, og planla høylydt hvordan jeg skulle spille bekymret, svette under armene og sånn. Jeg slapp å spille. Svenskene var mye strengere enn forventet, det hele så svart ut. Svetten rant og jeg småskalv, men etter at Mats hadde løyet så det rant av han, ordnet plutselig alt seg. Triumferende kunne jeg sprade ut i solen med pressebånd rundt armen.


Pressebåndet viste seg å ha noen uventede fordeler. Da vi senere spaserte rundt på festivalområdet, undret jeg meg over at vi tilsynelatende var de eneste som drakk øl. Grunnen var at det kun var tillatt å drikke inne på egne ølområder, samt på campingen. Pressefolk kunne derimot gjøre stort sett som de ville, noe vi utnyttet til det fulle. Tidlig ble jeg oppmerksom på at Hultsfred flommet over av nydelige svenske jenter, og også her viste pressebåndet seg å være nyttig. Vad är det där för ett band? Pressebånd, baby.

I utgangspunktet var det selvfølgelig musikken jeg hadde gledet meg mest til, og jeg fikk også sett nok av strålende konserter. Blant disse var J. Mascis, Kent, Feven, Manic Street Preachers, samt en fantastisk oppvisning av gjengen fra den svenske hiphop-samleskiva Ordkrig. Likevel var jeg til enhver tid distrahert av det store antallet nydelige jenter rundt meg. Som en kåt hannbikkje halset jeg rundt, mens jeg tutet ørene til Mats og Ruben fulle av prat om "dom vackra flickorna". Gjennom pressebåndet kom vi i snakk med en svensk venninnegjeng på 6-7 stykker, sent på kvelden etter tallrike konserter og øl. Som den eneste med statusen single regnet jeg sjansene som store. Vi hadde jo pressebånd, for faen. Dessuten var jentene søte som få, og sjarmerende dritings. Men det var dessverre jeg óg (man kan kanskje utelate sjarmerende i mitt tilfelle), og uforståelig moldedialekt kombinert med stupfulle svensker var ikke en bra kombinasjon. Likevel ble jeg sjarmert i senk, og fikk faktisk tilbud om å overnatte i hytten deres (selvfølgelig etter å ha klaget min nød over manglende sovepose og liggeunderlag), men endte opp med å miste hele gjengen.

Morgenen etter var et helvete. Jeg våknet på magen, med trynet klistret til bakken og alle klærne på. Likevel ristet jeg av kulde, og kunne bare glemme å sovne igjen. Det var like greit å stå opp, fant jeg ut. Klokken kunne umulig vært mer enn åtte på morgenen, og alkoholen herjet fortsatt i kropp og hode. Smått mistrøstig ble jeg sittende alene og drikke øl, med søppelplukkerne som eneste selskap. Etter noen timer kom solen opp, og med stigende kroppsvarme steg også humøret.

Fredag ble bedre enn åpningsdagen. Uten den lange bilturen sittende i kroppen var det adskillig lettere å finne formen, og et bredt smil fant seg til rette i ansiktet mitt. En kjapp biltur til nærmeste systembolag og konsum-affär, og vi var klare til ny dyst. Konsertprogrammet ble igjen saumfart, og lysløypa plottet ut.

6-7 konserter og et ukjent antall øl senere begynte vi å bli utålmodige. Klokken var bare ni på kvelden, men vi bestemte oss for å begynne på vodkaen. Derifra og ut er minnene mer sporadiske, men jeg og Ruben forlot Mats til fordel for en annen konsert.

Selvfølgelig avtalte vi å treffes senere, men slik skulle det ikke gå. Derimot traff vi på to av flickorna fra kvelden før, som til min overraskelse gjerne ville henge ut med oss igjen. Ruben er som sagt en opptatt mann, og var vel ganske likegyldig til hele greia. Selv var jeg i ekstase. Med fornyet selvtillit (les: sprit) på det språklige område kjørte jeg på med svorsk ispedd snøvlende engelsk, og lot meg ikke affisere av hevede øyenbryn og spørrende blikk. Flickorna var uansett like grøftefull som kvelden før, og jeg digget dem for det. Etter mye om og men, endte det med at jeg alene ble med jentene til teltet deres. Med lommene fulle av øl og nachspielformen over alle nachspielformer, er det ikke godt å si hva slags skitne planer jeg hadde for resten av kvelden. Men her stopper også minnene. Nydelig timing for en blackout...

Bilturen hjem var preget av blandete følelser. Mats følte seg snytt fordi han hadde sovnet før klokken tolv (i gresset utenfor teltet), jeg følte meg snytt fordi jeg hadde vært på nachspiel hos to søte jenter uten å huske noen ting. Alle følte vi oss snytt fordi vi hadde måttet dra hjem før den siste dagen av festivalen, som for så vidt var den beste dagen musikk-messig. Løsningen ble å kjøre innom Gøteborg og kikke på opptøyer og vold. Selv om byen var sterkt preget av kaoset fra dagen før, med knuste ruter og brostein overalt, viste det seg at alt var over når vi kom dit. Snytt igjen. Likevel kan jeg umulig klage på turen, og skal gjenta den neste år, dog med litt mer planlegging. Det var ju så himla mysigt!

*Mats på Hultsfred
*Ruben på Hultsfred
*
Anders på HultsfredKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish