Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Ruben på Roskilde - dag 1
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[torsdag, 28. juni] Aldri å forakte en start på Roskilde Festival. Heller ikke i år. Kanskje ikke overveldende mange høydepunkt, men med nok hygge til å være rimelig fornøyd med tilværelsen foreløpig.


Etter venting, orientering og danske væsker i sola, åpner portene til festivalområdet i 17.00-tida. Folk strømmer inn etter å ha sett og hørt Cato Salsa Experience på camping-scenen, og konsertene på de større scenene er like rundt hjørnet.

Etter en liten runde ser man raskt hvor oppgradert sikkerheten er i år. Sikkerhetsnoiaen er kanskje berettiget etter hendelsene i fjor, og vaktene er deretter både profesjonelle og store i kroppsbygningen. Men det var musikken, musikken...;

Første band ut for undertegnede er de finske rockerne The Flaming Sideburns. Og finnene kan rocke også live, de. En real start i rockens tegn på årets festival, og et band med nok sikkerhet og gnist til å holde et sugent publikum i gang. Man har dessuten akkurat fått høre at Jurassic 5 har avlyst, og mye annet enn et knippe trad-rockband og reggae-legender blir sannsynligvis ikke å høre (slik det føles akkurat nå i hvert fall, det kommer nok skal vi se). Sideburns drar i hvert fall på noe hinsides på sitt beste, og folk er deretter eksepsjonelt glade. De er morsommere å se live enn selv Hellacopters, og har dessuten bedre låter. Derimot er det dessverre mange færre mennesker enn det sannsynligvis vil være på Hellacopters i dag.


Etter å i år igjen ha irritert seg over gjøglerfaktoren på salgsbodene, kjører Deftones i gang på Orange Scene. For min del fungerer de absolutt best når vokalisten holder kjeft, og de drar på med ganske grymme Helmet-rip-off-riff. De mener folk bør være glade, og høre på Deftones eller J Lo, og ha det fett, som de sier det selv. Word, sier jeg, og humper videre mot svenske The Hives for å høre noe skikkelig rock.

På veien dit passerer man igjen minnestøtten for de omkomne fra i fjor. Ni steiner, ni nyplanta bjerketrær. Blomster og levende lys står midt i sirkelen, og mennesker står rundt med bøyde hoder. Kan ikke fornekte at det fremkaller en viss klump i halsen, og noen frysninger på ryggen. Festivalmartyrene (ment på beste mulige vis) sørger forhåpentligvis for at folk følger litt bedre med i år.

Så var det The Hives, ja. Et stødig band, men virker nesten som de har spilt låtene sine kanskje litt fór mye. Litt for scenevante? Et eller annet lite, ekstra element mangler live, og har ikke helt ballene denne gangen for å få det til å virkelig rulle. Langtfra elendig, men med mangler gjennomgående. Cato Salsa var mye, mye bedre, mener en publikummer.

Noe hip hop-shit i Roskilde ballroom kunne kanskje hjelpe. Cubanske Orishas blander omtrent 50/50 cuban trad og hip hop, og låter til tider praktfullt. Det låter derimot best når de gjør én av delene, for både hip hop- og cubandelen er noe de åpenbart har peil på. Derimot blir det litt vel soft og vennlig når de kjører det i fusion. Stemningen står likevel i taket, og da de legger på instrumentalen til M.O.P.’s "Ante Up", må selv undertegnede kaste seg fremover i lykkedans mens Bacardien spruter omkring. Lykkelig!

Wyclef Jean på Orange etter en liten matbit og juging på pressebackstage. Clef er definitivt en av hip hop’pens største gjøglere, og greier å kjøre settet innom både gubbeblues, reggae, hardcore hip hop, latin, og hva du måtte begjære. Men det låter tidvis glimrende, og han har en helt spesiell evne til å få publikum med på de forskjellige notene. Som ekstranummer gjør han Marleys praktfulle "Redemtian Song", og man får selvsagt også superhiten "911". Riktignok uten Mary J Blige, men ikke uten allsang til gullmedalje. Dessuten hyggelig med mannens semi-karaoke-versjoner av låter som Outkasts "B.O.B." og House Of Pains "Jump Around". Det siste er akkurat hva vi gjorde akkurat da.

Tool er neste ut på stor-scena, og gjør det tight og flott som alltid. Et eller annet sklags dugg for øynenen mine gjorde det derimot slik at jeg dessverre ikke fikk med for mye av akkurat dem.

Noe annet var det derimot med Wookie, uk garage-helten med sitt ubestridelig fete album i ryggen. Man ankom nok den blå scenen i seneste laget (ja, jeg slet med å komme meg opp fra luftmadrassen igjen, men klokka var tross alt omkring midnatt), men rekker akkurat den genialt bra singelen "Battle". En fantastisk låt, i denne sammenhengen en enda større oppvisning i hvordan fremragende, ny soul skal låte. Tre vokalister, kompakt backup fra programmering, keyboards og cello (!), og satt sammen den beste avslutninge man kunne få etter festivalens første dag. Lyden kunne kanskje vært høyere, men de kompanserer det med å ta "Battle" en gang til som avslutning. Litt som hele dagen hadde vært; dobbelt opp av alt, resulterende med lykkerus, slitne bein og konstant fårete smil på fjeset. Som festival skal være, som man så ofte liker å ha det.

Nå er derimot fredagen innhentet oss, man er nødt til å rekke slutten av Hellacopters og Madrugada. Det får du lese om i morgen. Tid for en lille en.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish