Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Roskilde dag 3 - den ultimate festen
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Åhhhhhhh. Hodepine...og varmt!! Fredagen hadde satt sine spor , men Propagandas tapre utsendte ristet det av seg og satte kursen mot festivalområdet og flere konserter. Det var lørdag og den ultimate konsertdagen, med blant annet Basement Jaxx og Manu Chao på programmet.Selvom himmelen var blå, begynte noen faretruende skyer å drive over Roskilde. Etter en stund var duskregnet et faktum, men ikke verre enn at en kald øl eller to satte fart på humøret. At vi gikk glipp av japanske Ex-girl var dessverre et faktum etter at maskinene på presseområdet brøt sammen og ført til at jobben tok dobbelt så lang tid, men det var ingenting å gjøre med det. De japanske gærningene, som hevder at de kommer fra en annen planet der alle mennene er gule frosker fikk underholde resten av Roskilde.

Vi var derimot tidlig ute til noe av det vi hadde gledet oss aller mest til, nemlig Manu Chao. Manu hevdes å være fransk eller kanskje spansk, men ingen er egentlig helt sikre. Det som er sikkert er at han tidligere spilte for det franske bandet Mano Negra, og at han etter et par soloplater har vist seg mer enn verdig å stå på sine egne bein. Konserten kan ikke sies å være noe annet enn festivalens høydepunkt. Roskildes nest største scene var fullstendig fullpakket, og Manu Chao dro i gang et show som sprutet av vill energi. Publikum ble så til de grader elleville av Manus reggae/ska/rock/latino-blanding at det ble umulig å stå foran. Etter mye pushing og tragedien fra i fjor i friskt minne trengte vi oss bakover der det i motsetning til på første rad ikke var feite damer som skviste seg inn i ryggen på oss. Men konserten ble ikke mindre intens av den grunn. Manu lot oss ikke få stå stille et øyeblikk, og etter to timer var vi gjennomsvette, slitne og i lykerus.


Det var imidlertid ingen tid til å slappe av. En kjapp pils senere befant vi oss sammen med endel andre festivaldeltakere som hadde droppet Robbie Williams til fordel for den engelske douen Basement Jaxx. Da de entret scenen med pulserende tunge klubbrytmer og flere dansere/sangere i fulle sambakostymer var det pån igjen. Det var rett og slett ikke mulig å stå stille, og vi tenkte med oss selv at blir det bedre nå så tar det helt av. Og det gjorde det.

Etter to sånne konsertopplevelser tenker man med seg selv at dette er Roskilde på sitt aller beste, sånn det skal være og sånn det bare kan være akkurat her. Vi tok en tur over festivalplassen og mens vi gikk der fikk vi med oss Dylan som sto der bitteliten med gitaren sin og var sånn som pappa hadde likt det. Han holder koken, tenkte vi, og nynnet med til forrige generasjons store ikon.

Men Dylan måtte vike for Stereo MC`s, som allerede sto på scenen. Om de ikke fikk oss til å svette like mye som Manu Chao fikk de det allikevel til å rykke godt både i dansefoten og i smilebåndet.

Fortumlet ramlet vi ut i Roskildenatta, og da skjedde det som ikke skulle skje. Himmelen åpnet seg i pøsregn, og i løpet av ti minutter var gjørma et faktum og vi var klissvåte. Vi søkte ly hos brasilianske Da Lata en stund, og lot den vakre vokalen kile oss på ryggen. Men slitne og våte som vi var, chill.out teltet var stedet å være. Sand på gulvet, chill musikk og en hel masse kjente som også hadde tenkt det samme. Når regnet endeleig ga seg ute på morgenkvisten sjanglet vi hjem til et fuktig telt og en kald sovepose. Men det var liksom ikke så farlig, for festen hadde vært både lang og utrolig bra. Ahhhh, Roskilde, vi elsker deg på dager som denne¿.
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish