Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Hip hop på jazz-festival?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Molde Jazz 2001 er grundig i gang, og i kveld, tirsdag 17. juli, braker det løs med Soul Kitchens arrangement under logoen "Blå i Molde". På programmet står blant andre Feven, Tungtvann og Spotrunnaz. Hip hop med andre ord, og det under jazzens tegn?


En uke er satt av i den ellers rolige (tarvelige sier noen av dem som selv kommer herfra...) byen Molde til jazz i de fleste konstellasjoner og arter. Både trad-jazz-navn og andre som plasseres vagt under begrepet nu-jazz står side om side på programmet sammen med støymestere, swing jazz og hip hop. Er det kun et billig forsøk på å dra enda flere mennesker - i denne sammenhengen unge - til en festival som de fleste andre, vet å tyne festivaldeltakerne for enhver mulige krone?

At Soul Kitchens kveld på Molde Jazz dessuten er stort sett den eneste med fri aldersgrense, og dermed mulig for alle og enhver å besøke, men for ingen å nyte alkoholholdige drikker, kan lett sende signaler om det overstående. Dessuten også om at hip hop er noe kun unger driver med og er opptatt av, og at den fri aldersgrensen derfor er et nødvendig knep for å lokke til seg de eneste som vil være interessert.


Dette er muligens ubegrunnede skeptiske tanker, men ettersom undertegnede selv helt lovlig kan drikke hva det skulle være, og samtidig gjerne setter av en kveld i en uke fylt med jazz til tre av nordens ypperste hip hop-navn, betyr neppe at jeg egentlig er noen weirdo av den grunn. For å gjøre det kort; hip hop er noe mange virkelig er dedikert til, og alder har egentlig ingenting med den saken å gjøre. At de derimot tilrettelegger for at også de under 18 har mulighet til å få dette med seg, er praktfullt. At dette er eneste muligheten til å få med seg live musikk under festivalen for tenåringer er derimot ufyselig. Under en jazz-festival burde det i høyeste grad være mulig for alle og enhver å få med seg også jazz, ikke bare noe altfor mange "voksne" anser som en ungdomsaktivitet. Det er egentlig poenget mitt, jeg ville bare surre litt rundt grøten før jeg kom dit. Hip hop for alle, men det burde jazz også være i større grad, kan du si.

Freddy Fresh, mannen som i flere år har stått i manesjen bak Soul Kitchen, og dessuten en av ildsjelene i Tornado Booking, og dessuten platebutikken So Real i Oslo, er også en av dem som har sørget for hip hop-dekningen på årets festival.
Hva gjør egentlig hip hop på en jazz-festival?
-Hip hop er på flere måter en slags forlengelse av jazzen, og hip hop kommer jo også nettopp fra blant annet funk, reggae og jazz. Molde er i så måte en svært oppegående festival som tør å følge med i tiden og ser utviklinger, og ikke bare forblir i det trygge, men bryr seg om annet enn bare for eksempel trad-jazz.
Det er dessuten positivt at de sikter seg litt inn mot de unge, og hip hop kan i så måte være en innfallsport til jazz for unge mennesker. De oppdager hip hop, og vil kanskje grave dypere for å finne ut hvor det kommer fra, mener Freddy.

Da vil de nok ganske raskt finne jazz. Noen av de ypperste navnene i hip hop, Gangstarr og A Tribe Called Quest, har alltid vektlagt jazz i musikken sin, og allerede der finner man kilder til improvisasjonsmusikk med instrumenter som motvekt til MC’s freestyling med vokalen. Det er mange likhetstrekk bare man tenker etter ørlite, og dermed også mye å hente.

Som Quest en gang sa det; "we got the jazz", slik er det nok.
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish