Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Arvikafestivalen
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
I år som i fjor tok jeg turen til den bittelille svenske byen Arvika som ligger noen mil øst for Ørje. Arvikafestivalen er en liten affære som opprinnelig var en ren synth-festival, men i den senere tid har mange andre sjangerutøvere fått utfolde seg her.


Oslos trancemijø har også tittet innom Arvika for å henge ut på festivalens techno/trancescene. Dem om det...

Torsdag: Etter en god runde i Europa på interrail ender jeg som nevnt opp her. De edle herrer som kom kjørende fra Norge i min bil, med mitt telt, pådro seg først en totusenkroners fartsbot, så en runde i tollen på svenskegrensen. Resultatet ble at ingen av oss fikk høre The Hellacopters.

Neste band ut, også en del av 10-årsjubilee-ekstrabonusdagen;torsdag, var The Sisters Of Mercy. Det var ingen tvil om at fansen var fornøyd, og vokalist/komponist Andrew Eldritch gjorde etter sigende en god innsats, og er man synthfreak var nok dette bra. Jeg er derimot ikke synthfreak, men det var hyggelig å høre "Temple of love". Den svinger jo bra! De covret visst også en Ramoneslåt var det noen som sa...


Litt fest i campingen, legge seg altfor sent og sprette opp neste morgen, fredag, klar for nye konsertopplevelser.

Fredag: Zeromancer og Saharah Hotnights ble nedprioritert til fordel for trim i form av hacking og øldrikking. Angrer allikevel på at jeg droppet sistnevnte. Kveldens definitive høydepunkt var S.P.O.C.K som briljerte på hovedscenen, Vintergatan. Dette er også synthmusikk, men trioen er selvironiske, dyktige og vokalisten kjører på med massiv karisma og humor. Vi lo, hygget oss og var mer enn imponerte over underholdningsfaktoren disse skånske herrene serverte.

Så var det Euroboys som skulle granskes. De leverte varen på den lille Andromedascenen. Det låt ganske fett og publikum så også ut til å trives.

Vi labbet ned til Apolloscenen for å høre Spotrunnaz men det var avlyst, ferdig eller noe (formen begynte å bli akseptabel på dette tidspunktet).

Vi så PJ Harvey fra ølserveringen. (Her har man meget bra utsikt til hovedscenen samt kald øl!) Har ikke noe særlig forhold til PJ, men hun imponerte faktisk!

Midnatt var det duket for The Haunted. Brunstig svensk trashmetal. Følte meg underernært på hard musikk så jeg tok meg selv i headbange (hakke gjort på 8 år) med mitt ikke for lange hår.

Klimakset kom da de som ekstranummer spillte cover av Slayers "Reign in Blood" uten særlige problemer. Det trøkka bra!

Hva blir da en mer genial avslutning på kvelden enn en vidunderlig konsert med The Orb? Fete visuelle effekter og smoothe ambient-loops gjorde at jeg ble nødt til å vrikke litt jeg også. En ting er utrolig bra med arvika. Man kan stort sett alltid spasere helt frem til gjerdene foran scenen hvis man vil. Det går liksom ikke på Roskilde.

The Orb var så bra at jeg bestemte meg for å ikke avslutte kvelden allikevel og smøg opp på Welle: Erdball frän Tyskland. Disse er kjent for å bruke mye Commodore 64 til å lage låtene sine. Bandet i seg selv var ikke så altfor imponerende, men litt spennende om jeg kan si det sånn. Natti Natt!


Lørdag: The Soundtrack of Our Lives kl. 14 var dagens første post. Litt delte meninger I følget vårt, men alle var enige om at 120-kilosvokalistens stil var I komplett strid med musikken. Satt på spissen: Hulk Hogan på landskappleik eller noe sånt. Det er allikevel litt fett at han tusler ut i publikum etter å ha fått alle til å sette seg ned på den gjørmete bakken.

Bertrine Zetlitz kjørte lett gjennom de stort sett vakre låtene hennes i en sinnsykt stygg kjole! Folk så ut til å trives og det gjorde jeg også. Samtlige singler og hits ble levert på en meget tillfredsstillende måte. Musikerene hennes har forresten svinepeil!!

Så var det Fattaru, Mobbade Barn Med Atomvåpen og Latin Kings som skulle underholde oss. Det var sinnsykt bra stemning, men et minus var at de spillte på så liten scene.

Neste på plakaten var Tricky, men han hadde byttet plass med The Young Gods, og skulle ikke spille før 0100. Vi så litt TYG men fant raskt ut at en liten hvil i teltet ville gjøre oss opplagte til Tricky. Selvsagt sovna vi og våknet søndag morgen. Festivalen var slutt og vi dro hjem.

or å henge ut på festivalens techno/trances



Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish