Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Erlends 2001-favoritter
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det er aldri lett å rangere musikk, så jeg holder meg til å nevne 10 utgivelser som jeg har satt pris på i år. Har sikkert glemt noen viktige, men slik blir det jo alltid. Here goes:


New Order - Get Ready
Undertegnede hadde lenge fulgt med på New Orders hjemmesider i håp om at sine gamle helter i New Order endelig skulle gi ut noe nytt, for det er hele 8 år siden vi fikk servert det delvis fengende albumet "Republic". Og i år kom endelig "Get Ready", et album som koker over av energi, friskhet, låt-teft og inspirasjon. Synthen er lagt noe til side, og disse 4 gamle gubbene har lagd en rocke-plate som kun briter kan lage. Tross det faktum at jeg er fan av nesten alle New Order's utgivelser, kan jeg med hånden på hjertet si at dette er ett av de beste albumene folka noengang har gjort, være det Joy Division eller New Order. Et must.


Dismemberment Plan - Change
Denne Washington DC-kvartetten stjeler både her og der, men slenger det sammen slik at det blir interessant, catchy, underholdende, fint og noe schizofrent. Her har du alt fra små pop-herligheter til emosjonelle utbrytninger og virtuose eksperimenter. Vokalist Travis Morrison leker med stilarter med stor selvsikkerhet, og ser man bort fra den lille grunge-eimen som ligger i noe av vokalen, er det rett og slett fornøyelig å lytte til The Dismemberment Plan, da man aldri vet hva man får. Det eneste man vet er at det ganske sikkert er bra. Meget undervurdert.

Rocket From The Crypt - Group Sounds
Mange hadde sikkert gitt opp Rocket From The Crypt som et av rocken's store navn, da de ble ned-prioritert av selskapet sitt, og ble gitt lite oppmerksomhet i pressen. Men dette lille fotball-laget av et band har ikke ligget på latsida, derimot har de kommet tilbake med et av sine sterkeste album så langt. Til tider nesten orgasmiske riff som sammensveises med tonnevis av stilsikkerhet, råe tekster og et lass låtskriver-talent. Frontmann Speedo aka John Reis, er en av de mest undervurderte rockegitaristene der ute, og han har gitt oss mye gjennom bandene Hot Snakes og Drive Like Jehu også. Her beviser han nok en gang at han er mannen, og alle de sure Kiss-lookalikesene og døve flammerock-folka er søppel i forhold til dette. Løp å kjøp.

The Mars Volta - Demo
Jeg fikk disse 2 låtene på et opptak for noen måneder siden, og det er litt urettferdig å liste den opp som en utgivelse (da denne innspillinga aldri vil se dagens lys) men den er så bra at den må nevnes. Omar og Cedric fra At The Drive-In har satt sammen det kanskje mest politisk korrekte bandet i historien, med en stor svart mann på keyboard, en blond jente på bass, og en hvit trommis. Og Cedric og Omar ser begge ut som mexicanere med afro, men nok om det. I motsetning til litt kjedelige Defacto, har gutta her gått tilbake til rocken, og dette svinger. Mer eksperimentelt og mer melodisk, men steika bra.

Michael Jackson - Invincible
Jeg må ærlig innrømme at jeg var 1 av de sikkert 26753 nerdsa som stå på rommet sitt og moonwalka med hvit hanske og sort hatt i ung alder, og når Jacko aka MJ aka Mobbeoffer kommer tilbake med nytt album, måtte jeg jo bare sjekke det ut. Denne stakkarslige og bisarre unge mannen har lagd noen av de beste pop-låtene verden noensinne har hørt, og på "Invincible" beviser mannen at han er oppdatert på musikkverden rundt seg. Ser man bort ifra et par grusomt cheesy låter som vi sikkert aldri blir kvitt når MJ gir ut ny skive, er de dansbare låtene her helstøpte og praktfullt gjennomført.

Amulet - Freedom Fighters
På tross av det faktum at neste hver og én i dette bandet kan klassifiseres som venner av meg, kan jeg ikke se bort ifra det faktum at Omelett aka A Mullet aka Amulet har gitt ut sin beste plate noensinne, og iallefall et av årets beste norsk album. Selvsikkert som Rune Rudberg på låve-fest smeller de til med 12 låter som er catchy, velspilte, skamløst breiale, melodiske og akkurat tøffe nok. "Sell-out" roper gjøglepunkerne, "jippi!" roper Rocke-Norge. Amulet stiller sterkt også internasjonalt, og vi får bare håpe de endelig får den sjansen de lenge har fortjent.

Unwound - Leaves Turn Inside You
Jeg satt en gang i tiden opp en konsert for Unwound på 4 dagers varsel på Blitz, da hele 11 mennesker møtte opp for å se ett av de meste spennende bandene i undergrunns rocke-verden fremføre sine låter. Ja, vi ligger 10 år tilbake i tid i dette landet, men nok om det. For å lage "Leaves Turn Inside You" bygget Unwound sitt eget studio, noe som svidde i lommeboka til Kill Rock Stars og Matador, men skal man tro presseskrivet gråt noen av de ansatte i selskapet første gang de hørte denne plata. Så dramatisk var det ikke for min del, men dette er en meget sterk utgivelse, hvor Unwound er både høylytte og lavmælte, kortfattede og utflytende, melodisk og bråkete, og det blir faktisk aldri kjedelig for å være en dobbel-cd å regne. Mystisk og vakker.

Lost Kids - Belle Isle Is On Fire EP
I mine øyne var Starlite Desperation et av mange altfor undervurderte bandene for et par år tilbake. Skiva "Go Kill Mice" låter som Rolling Stones med mer edge og mer glam, og det sitter sikkert 40 musikk-skribenter rundt i landet som fikk denne plata tilsendt, som aldri ga den en ordentlig sjanse. Bandet ble ikke runka av plateselskapene slik som The Strokes, men hadde tonnevis mer sjarm og stil enn The Størks noengang har hatt. Lost Kids er vokalist Dante White, forøvrig den fødte rocke-stjerne basert på navn, vokal og utseende, sitt nye band, og han har dratt med seg den kvinnelig bassisten fra Starlite til Detroit, hvor de fant 2 medsammensvorne. Produktet er ikke like gjennomført og sikkert som Starlite Desperation, men gi denne kvartetten litt tid, så blir dette fantastisk bra.

Fugazi - The Argument
Gamle helter vender tilbake, og her er det ikke noen lurveleven de kommer med, derimot en av sine aller beste plater, oppe der med "Repeater" og "End Hits". Takk og pris eksperimenter Fugazi på denne plata akkurat slik de burde, og istedet for å leke for mye med rom-klang og dissonante gitarer, har de helder fokusert på å eksperimentere på en melodisk måte her. Mer poppa og kommersiellt enn noensinne, og et bevis på at disse 4 har spilt sammen lenge nok til å sparke ned alle imitatorer. Jeg har vært forelsket i bandet siden min nesten-religiøse live-opplevelse med dem på Sentrum Scene i 1995, og det er godt å høre at de fremdeles har gnisten og troverdigheten ved like. Hvilken opptur.

Jimmy Eat World - Bleed American
Etter "Clarity" kom ut i 1998 har undertegnede vært en "sucker" for Jimmy Eat World's teft for å lage pop-perler. Der "Clarity" var litt mer ambisiøs og melankolsk, er årets "Bleed American" lagt mer kommersiell og finpusset. "Clarity" vil for alltid være en klassiker i min bok, men satan så catchy "Bleed American" er. Jimmy Eat World er nok et trist eksempel (begynner å bli mange av dem nå gitt) på et band som var på et stort selskap (Capitol Records), men som alltid var nederst i bunken når promoene skulle sendes ut. Nå er det andre boller, og på Dreamworks har bandet endelig fått sitt fortjente"push". Her er det mange låter med hit-potensiale, og du skal lete lenge etter band som utfører den såkalte emo-rocken så stilsikkert som her. Intrikate og sterke vokal-linjer, kynisk tighthet og et radio-vennlig lydbilde skaper grobunn for et sykt catcy, men seff cheesy, poprock-album. Wake up, Norway!


Les også
- New Order - Get Ready
- Rocket From The Crypt - Group Sounds
- Michael Jackson - Invincible
- Unwound - Leaves Turn Inside You
- Fugazi - The Argument
- Jimmy Eat World - Bleed American
- Marits 2001-favoritter
- Kim Mohns 2001-favoritter
- Mats topp ti
- Ole Ivars 2001-favoritter
- Jons 2001-favoritter
- Ruben’s 2001-favoritter
- Bjørnar's 2001-favoritter
- Marius' 2001-favoritter
- Propaganda kårer årets plater


Kommentarer fra brukere

Marius 06/01/2003 - 22:44

Mye bra her! Helt enig: Dismemberment Plan er fryktelig udervurderte! Nesten ingen har hørt om dem. De varmet opp for "Gudene" (Pearl Jam) i spektrum. Knall... En ting du glemte å skrive på lista di: Pearl Jam - Riot Act? Så klart hadde du tenkt å ha den på første. Men, men, det er lov og glemme.....

Pinky 08/01/2002 - 20:46

Sistnevnte ble fremført live på en av Yo La Tengos dobbeltkonserter i Grensens mest røykfylte bule desember 2000
neste år vil vi ha Erlend jodler sveitsiske ompalåter!

erlend 07/01/2002 - 20:41

joan of arc - tja
appleseed cast - fikk skiva nettopp. anmeldelse følger snarest.
jay z - in yo dreams.
pleasure forever - ikke langt ifra å komme på lista mi.
de siste to vil jeg høre før jeg uttaler meg :)

dynasty 02/01/2002 - 23:19

Hahaheheho!
Dvergen lo
hva med Joan of Arc, Appleseed Cast,Jay-Z,Pleasure Forever,Sondre og Claes Olsen synger julekvad?

erlend 26/12/2001 - 22:04

The (international) noise consiracy = drittband
strokes = æsj
the white stripes = helt ok
spiritualized = hmm
built to spill = gjesp
the beta band = gje rei
converge = lei av dem for 4 år sia. så dem live. skuff.

pink floyd 25/12/2001 - 20:39

Men hvor var The (international) noise consiracy, strokes, the white stripes,spiritualized, built to spill, the beta band og hva med converge?

daniel 23/12/2001 - 12:48

good shit

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish