Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
by:Larm, 2002
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Årets by:Larm er historie og stillheten har lagt seg over Kristiansand. Mellom middelmådige band i startgropa og bransjehoring fikk Propaganda også med seg noen band som skiller seg ut på et eller annet vis. Her har du noen av høydepunktene fra fredag og lørdag.


Propaganda ankom årets arrangement i seineste laget, men etter å straks ha sjekket inn på by:Larms base denne helgen, trivelige Ernst Hotell, tatt en etter fem timers kjøretur obligatorisk dusj, er det musikk, bekjentskappleie og leskende drikke som står på programmet.

Franske Readymade, signert på Laurent Garniers eksemplariske houselabelet F Communication, ble vårt første møte. Mens mannen i forskjellige sammenhenger har sørget for dypere house av beste merke, fremsto han som noe ensporet og innadvendt på Caledonien denne kvelden. De gode tendensene var heldigvis tilstede, og et av helgens godt profilerte prosjekt, The French Sessions, gjorde et godkjent inntrykk med sin representant fra aktuelle plateselskap. Litt skuffende tastet han control/alt/delete etter en drøy halvtime, da settet egentlig burde løftet seg fra det noe anonyme preget.


Forutinntatt og inhabil (så har vi det på det rene – ingen løgnaktighet her i gården) gikk turen til Vaskeriet for å overvære Zoom-turneens stopp på by:Larm. The Jessica Fletchers hadde allerede gjort unna sin del, men Halden-baserte Camaros fulgte opp med et sett som for de aller fleste publikummerne sannsynligvis vil være på netthinnen en god stund fremover. Med norges flotteste rockbitch på tung, groovy bass, en frenetisk gitarist/vokalist i Per Arne Sandaker og en piskende trommeslager, kjørte de gjennom høydepunktene fra det kommende albumet ”Romantique”. Best denne kvelden var ”Cheesecake”, som virkelig fikk det til å koke blant de fremste rekkene. Et oppsiktsvekkende klimaks kom i det trommeslager Jolma kastet boxershortsen til publikum, og med det tydeligvis distraherte de to siste tredjedelene en smule. De holdt seg til ståkarakter frem til de ble fortalt at tiden deres er ute, men første, og største del av konserten var en glimrende oppvisning i hvordan tung, blues-basert monsterrock bør gjøres.

Et annet ”Zoom-band” som har fått oppmerksomhet langt opp etter ørene den siste tiden, er kostymebandet Surferosa. Så kan de også lire av seg forholdsvis fengende komposisjoner i konsertsammenheng. Oppkledd i russiske trøyer, og vokalist Mariann innbundet i gul krepp over badedrakten og nettingstrømpene, er de dømt til å vekke en eller annen form for oppsikt. Publimum så ut til å trives ganske godt med det de fikk servert, men når den strenge retteblyanten skal til pers, var det egentlig kun åpnings- og avslutningslåta som virkelig la seg om fengnerven hos undertegnede.

Som på enhver sammenkomst er det selvsagt langtfra noen kunst å gå glipp av de beste øyeblikkene. Men, ettersom ethvert øyeblikk av overveldende musikalsk lykke avhenger av hver enkelts opplevelse, kan heldigvis flere av dem som fortjener å bli lagt merke til for fremtiden få en dytt i riktig retning. Det er enhver musikkinteresserts oppgave å sjekke forskjellige kilder, så ta for all del turen innom andre medier også. Det er en oppfordring, for det du leser her er bare en brøkdel.

Før lørdagens konsertemaraton satte i gang ble by:Larm gjestet av ingen ringere enn Malcolm McLaren, for de fleste kjent som mannen bak Sex Pistols, men som også har hatt en enorm påvirkning på vestlig populærkultur ved siden av det.
I løpet av den halvannen timen portrettintervjuet foregikk, rakk ikke intervjuer Arvid Skancke Knutsen å stille mer enn fem spørsmål. McLaren er likevel så mye i seg selv, og en oppsiktsvekkende drivende god forteller. Fra oppveksten hos sin gale bestemor, via sin første og eneste dag på offentlig skole, ble vi fortalt historien om hvordan han dannet Pistols, sin mis-managing av The New York Dolls, hvordan han oppdaget hip hop via Afrika Bambaataa i South Bronx, og sitt syn på platebransje og popkultur. Sett hvilke de fleste av tilhørerne var, illustrerer det fortsatt hva han har i seg, og hvorfor han har valgt mange av de veiene han har gått, idet han avslutningsvis utroper mannen bak Napster som dette århundrets største helgen.

På Victoria startet kvelden for Propaganda med Peru-You, snart aktuelle med albumet ”In The Sea On The Sea”. Vel vitende at bandet med aner fra Fredrikstad har mye godt ved seg, var det trivelig å få bekreftet at de ikke har blitt noe svakere. Tvert i mot satt de publikum i sødmefylte stemninger ved å elegant balansere mellom punkete coctailpop og svale, nedstrippede viser. De har mye gode komposisjoner på lager, og selv om de ikke lager veldig mye vesen av seg i vanlig forstand, skaper de bølger som slår behagelig i følelsesregisteret. De bør få den oppmerksomheten de fortjener.

På samme scene tok svenske Doktor Kosmos over med sin fantastiske slagordspunkpop. ”Repotage!” er godt og vel i butikken, og de kommer tilbake til Norge i løpet av kort tid, og for de som ikke hadde mulighet til å overvære by:Larm-konserten kan man bare konstatere at de fortsatt er et av de beste live-banda söta bror har å by på fortsatt.
De er uhyre lekne, og lar alvor og humor gå sammen på en måte som sjelden er vellykket. Musikalsk svingte det på sitt egne pistrete, hysteriske vis, og med nok intensistet til at de fikk den mest blaserte musikkjournalist til å la hoftene vrikke lett.

Uncle’s Institution alias Egil Olsen hadde med seg to ekstra musikanter denne kvelden, og markerte seg med det betydelig sterkere enn på egenhånd. Det ble mindre innadvendt, de meningsløse utbruddene av intetsigende lo-fi-støy uteble i passe grad, og melodiene, og de tidvis suverene arrangementene hans kom tydelig frem. Ved at størstedelen av settet hans var forholdsvis lavmælt, druknet det til tider i publimkums trang til å konversere fremfor å lytte, men Olsen stod likevel oppreist etter endt dyst. Også et navn som kan ha fotryllende toner å fare med for de som gidder å ta seg tid.

Kvelden og helgens siste overraskelse fant sted på Caledonian Dancing i form av Ugress. Klubben FuturKultur hadde fremskaffet denne duoen bestående av en mann på bass og en annen på computers, decks etc, og de fremviste enda et lovende navn innen norske grooves. Med omtrent like doser big beat og drum’n’bass, samt annet elektronisk snadder, tok de alle danseglade ut på en funky ferd med elementer av heftige panfløyter, bassgrooves og drivende beats. Med visse mellomrom dukket lyden av en fryktelig gitar tatt fra den avarten av heavy metal vi helst glemmer opp, men bortsett fra det kan vi ha med å gjøre med enda en norsk toppact med tøysete navn, men evnen til å røre både sjel og kropp.


Les også
- Zoom 2002, So What


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish