Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Pandemonium Metalklubb
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
CADAVER INC. + NOCTURNAL BREED + ZYKLON + BLOOD RED THRONE, BETONG
[Oslo, 14 Desember] Dette skulle være en redning på en ellers mager konserthøst hadde jeg bestemt meg for. Metal fra byens scener i før- og romjulstid har vært en god tradisjon. Dessuten er det et nødvendig utløp for oss i sort med lav smerteterskel for nisser og bjelleklang. Iår med tre ganger skarpslipt death metal og en gang harry-thrash.
Denne gangen ser det ut til at jeg må møte høytiden litt dårlig forberedt. Uskrevne regler og tradisjoner er til for å holdes. Metalverdnen er en ganske konservativ forsamling som som ellers tviholder på sine konvensjoner. Ikke så denne lørdagskvelden. Oppslag fortalte adrenalinsultne håpefulle at første band, Blood Red Throne, ikke ville gå på scenen før nærmere 23 (dørene åpnet 20), og det hele ville strekke seg et godt stykke utover natten. Dette kunne ikke ende godt. Den uskrevne regel tilsier at man utenom festivaler ofrer en konserts begynnelse til fordel for dens slutt. Her hadde noen funnet det for godt å gjøre det motsatte.

Blood Red Throne er, eller var, for meg et typisk oppvarmingsband. De hører hjemme innen en viss mental (og geografisk) avstand av Notodden og det områdets sagblad- death metal band som Myrkskog og Zyklon. Akkurat Blood Red Throne gjør seg best live ettersom bandet består av ganske drevne og hengivne musikere som desverre ikke har klart å komme opp med noen virkelig gode låter, foreløpig. Hår fløy og adrenalin fløt til thight brutal takt, godt nok for et band som gjør et så stort poeng ut av at de spiller nettopp death metal. Det skulle bare mangle, men takket være nytt, bedre og foreløpig uutgitt matriale klarte bandet i løpet av sin tilmålte tid å sprenge rammene. Jeg tar oppvarmingsstempelet tilbake. Her er det visst mer i vente.

Stikksagband nummer to. Zyklon er kanskje det mest kjente av de nye (og gamle) bandene som for tiden råder grunnen rundt Akkerhaugen Lydstudio. Her finner vi Samoth, eller Zamoth som han foretrekker i Zyklonsammenheng, og Trym fra Emperor, og Destructhor fra Myrkskog. Det betyr bare en ting, meget proffesjonell thightness i høyt tempo. Som sagt så levert. Trym har alltid håndtert stikkene med presisjon, men nå har han tatt steget videre til et nivå de fleste metal trommiser aldri når. Det er en fryd for tromehinnene å bli hamret av slike menn. Noe flere andre tilstedeværende også lot til å sette pris på. Da var det ekstra irriterende at vokalen ikke henger med fordi den skal varieres med et unødvendig og svakt supplement til en ellers grei deathaktig vokal. Hvorfor ikke ta skrittet helt ut?

Harry-thrash har alltid for meg vært best før den ble harry, altså på 80-tallet, og helst fra Tyskland. Medlemmene i Nocturnal Breed hadde sikkert ikke hatt noe imot å befunnet seg i Tyskland for 15- 20 år siden, og har i så måte et klart retropreg over seg. Jeg har aldri helt likt noen av de bandene som prøver å spille seg til frem tysk statsborgerskap, men Nocturnal Breed har alltid vært i en slags vippeposisjon. Denne kvelden tippet ting i riktig retning. Mer samkjørte og aggresive enn hva jeg husker fra tidligere, sendte de raske sviende piskeslag over en litt småslapp masse. Det kom seg litt etterhvert, så om denne opptrednen er noe å gå etter betaler det seg å tone ned harryfaktene å konsentrere seg om å levere aggresiv lyd.

Her burde ting tatt slutt, men småfulle og slitne skulle folk få med seg Cadaver Inc. også. Bandet jeg virkelig hadde sett frem til, og kveldens headlinere. Om gutta fra Notodden og omhegn har mye teknisk slagkraft å vise til stilles Cadaver Inc. på ingen måte i forlegenhet, og har i tillegg et særlig fortrinn i Neddos sære gitarharmonier. Dem var det ikke lett å høre, for lydmannen hadde tydeligvis stor sans for Czrals kreative trommespill. Det var det vel få i salen som ikke hadde, men neppe til fordel for resten av bandet. Cadaver Inc. live er kort, hardt og direkte med en hylende kvass undertone, men det hjalp så lite. Dette var ganske enkelt for langt utpå og folk lot seg ikke rokke. Det var sikkert nok av dem som passivt gledet seg over det sansene ble utsatt for, men når den sedvanlige stilltiende oppfordringen til å brøle om mer blir hengende i løse luften for så å falle pladask i scenegulvet etter et band av dette kaliberet bør noen ta hintet. Flere gamle slagere forble derfor uspillt, og man fikk karre seg til nærmeste drosje med en litt ufullendt følelse. Uskrevne regler er til for å holdes!Kommentarer fra brukere

Dimmu Borgir FAN. NaPaLm` 25/07/2003 - 12:29

ja bjørnar, hvordan kan man få tak i deg..

black girl 18/12/2002 - 18:08

hei Bjørnar hvorden kan jeg få tak i deg???????????????

rUb 18/12/2002 - 11:42

Godt å se at du er tilbake Bjørnar. Og ha forresten en god, mettalisk jul .

Impressiv Wild 17/12/2002 - 19:27

Hei, folkens. Jeg der var ser selv. Og kunne ikke si det bedre. Ting startet så alfor sent. Og ikke alt festet seg. Men hva gjør vel det? Så lenge B.H. fortsatt leverer glimrende anmeldelser!!!!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish