Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
PANDEMONIUM METALLKLUBB!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
ARCH ENEMY+ CORPORATION 187, JOHN DEE (Pandemonium Metalklubb)[Oslo, 28. januar] Med svenske melodier av det dødelige slaget skulle Pandemonium metalklubb lufte ut sitt nye tilholdssted, og jeg må innrømme at jeg i utgangspunktet kunne tenkt meg en annen slags støvklut, men når alt kom til alt, og svenskene fikk vist hva stilen deres er god for live, så må lokalene sies å være standsmesssig innvidd. Skifte av lokaer fra Betyong til John Dee innebærer for øvrig et skifte fra det i metalsammenheng mer tradisjonsrike til det lydteknisk mer vellykkede uten at jeg med det mener å antyde at akkurat det ligger bak flyttingen, men ganske riktig, lyden var fin den for begge band.
Jeg lover deg, hvis du kjører baklengs ned Kirkeveien blir du ikke kristen!
En viss type melodiøs death metal har i mange år hatt sitt ubestridte hovedsete i vårt naboland, og lever for tiden i de traktene gladere dager enn noen gang. Når det er sagt så er ikke denne svenske stilen noen renskåret death metal, i mange tilfeller langt derifra. Corporation 187 viser slik sett sin nasjonalitet tydeligere enn de fleste ettersom de over sine to utgivelser har beveget seg fra en ende av spekteret til den andre. Deres første, ”Sublimal Fear”, hører hjemme opp imot death metal av typen Gardenian mens deres siste tar opp arven etter At The Gates. Melodiene er ganske like, men i en thrash-innpakning og med en skarpere vokal. Ettersom debutskiva var noe jeg forbigikk i kjedsommelig stillhet er det hyggelig at gutta har skiftet beite til noe de har betraktelig bedre grep om på den nye ”Perfection in Pain”. Venstrehåndsgrep hadde de ihvertfall om denne konserten også, livegjengivelsen av låtene var nemlig tight og svært god. Den ene låten de spillte fra den første skiva gjorde seg også bedre i den nye klesdrakten. Av de altfor mange bandene som pløyer denne svenske marken må jeg si at Corporation 187 er noe av det bedre jeg har hørt på en stund. Det timer i øvingslokalet derimot ikke bidrar til å forbedre er sceneoppførsel. Jeg har til dags dato aldri sett et publikum som har trukket nærmere scenen og blitt mer aktive etter klagende oppfordringer om dette fra podiet. Vokalisten burde holdt seg til å hyle i kòr med sine bandkolleger for det gjorde han temmelig bra.


Arch Enemy oppstod etter at den gamle Carcass-helten Michael Amot vendte tilbake til metalens verden etter en kortere eksil. Umiskjennelig svenske i stilen, men Arch Enemy har også en del andre elementer og oppererer på et høyere nivå enn mange av sine landsmenn. Medlemmene har figurert i en variert rekke band og enkelte må dessuten sies å ha en senior status. Arch Enemy spiller en særegen ambivalent death metal, med svært hyppige innslag av heavy metal. Det gjør sitt til at jeg selv har et litt ambivalent forhold til bandet. Death metal riffene tilhører den gamle svenske skolen, altså den som gikk forut for den allerede nevnte, og den var langt mer brutal. Da er det desto mer irriterende at dette blandes opp med kos og klimpring som slettes ikke alltid treffer spikeren midt på hodet i dette landskapet.Heldigvis pleier ting som regel å tendere i brutal retning på scenen, noe det gjorde også med Arch Enemy. En joker i stokken var bandets nye vokalist Angela Gossow. Det er ytterst sjelden at en kvinne griper mikrofonen i et band som Arch Enemy. Ville det bety at vokalen nå var lagt i det hvesende hylende leiet og at de tidvise dypere death-aktige innslagene skulle forsvinne? Det skulle man man kanskje tro, men den gang ei. Angela Gossows vokal er kraftig og står overhodet ikke tilbake for sin forgjenger. Hun var forsåvidt fraværende under det absolutte høydepunktet, en ren instrumental sammensetning av diverse brutaliteter med en gammel Carcass-åpning. Det fikk meg nesten til å bli sentimental, men det gjør seg dårlig i slike anledninger. Arch Enemys brutale egenskaper tippet ihvertfall hardt og bestemt min vektskål. Det får være tillatt å inkludere litt heavy når det samtidig rister så kraftig i nakkemusklene. Så ble John Dee inviet i god adrenalinstenkt ånd.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish