Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Radiohead - fortsatt
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Mer enn musikk
Det nye albumet, Kid A, har blitt sikret på alle mulige måter mot piratkopiering på nettet. Radiohead har blitt beskyldt for å være forholdsvis paranoide med materialet sitt, for lansert på nettet blir det meste før eller siden.
- Jeg tror det dreier seg om to helt forskjellige ting, sier Jonny. Det er noe helt annet med en kopi på nettet før albumet slippes enn etter. Jeg synes det er fint om vi får en sjanse til å lansere vårt materiale selv først, sier Jonny.

- Når plata blir lansert på nettet ønsker forhåpentligvis de som laster oss ned også å eie det virkelige albumet, som er mye mer enn bare musikk. Forhåpentligvis vil mange oppdage oss, eller lytte til oss på nettet, for så å bestemme seg for å kjøpe albumet også, fortsetter han.

Om dette er ønsketenkning fra Colins side er vanskelig å si. Mange av oss som er litt gammeldags liker jo å ha selve CD-en i hånda, med cover og det hele.
Det har iallfall blitt spekulert i om Kid A er Radioheads siste plate, kanskje ikke minst fordi den ene låta har fått navnet "How to disappear completely". Jonny mener imidlertid at låtene stort sett slettes ikke handler om å synge i et band. Det hadde blitt utrolig kjedelig. Men om det blir flere plater er de ikke sikre på.
- Jeg tror vi har nok materiale, men vi har ikke bestemt oss for å gi noe mer ut, foreløpig. Vi har vel egentlig bestemt oss for ikke å se så langt fremover eller å planlegge ting i detalj.

Ikke en eneste video
Uansett, en ting er helt sikkert, utradisjonelt nok blir det ikke sluppet en eneste video eller single fra Radiohead denne gangen.
- Jeg synes at videoer er forferdelige. Det er jo egentlig en reklame. Vi vil ikke bruke for mye krefter på noe som for det første er en reklame, og for det andre blir utdatert etter kun kort tid. Det er rett og slett ikke verdt å bekymre seg over. Dessuten gir man kontrollen over til noen andre når man lager videoer, og vi liker å stole på oss selv. Hvis da noe ikke fungerer har vi bare oss selv å skylde på, innrømmer Colin.
At det betyr slutten for Radiohead på alle single-lister synes ikke å bekymre gutta det minste, selv om de innser at en del kanskje kjøper plater basert på singler og musikkvideoer.
- Jeg synes det er fint at man kan høre en single som man liker, for så å bestemme seg for å kjøpe hele albumet. Men det er vel egentlig ikke noe problem for oss at vi ikke gir ut singler denne gang, slik jeg ser det, sier Jonny.
- Merkelig nok virker det som om også selskapet vårt er fryktelig lei av hvordan band arbeider. Det har vært veldig ensformig over mange år, og vi vet ikke om vår måte å gjøre ting på kommer til å virke, men det er i det minste ikke så fryktelig kjedelig.

Lett å lytte til mange ganger
Gode kritikker regnet ned over Jonny og Colin etter den forrige plata, "OK Computer". Men guttene selv påstår at kritikker ikke er så viktige for dem, og at de bare leser dem av og til. Bare for å se hva folk får ut av musikken deres. Men de tar ikke til seg alt sammen og bryr seg egentlig ikke noe særlig.
- Jeg tror vi bryr oss om hva Radiohead-fans, for et avskyelig ord, synes om musikken vår. Og hvis mange av dem etter Kid A føler at vi har mistet grepet, så er det absolutt opprørende. Men det er omtrent alt vi bryr oss om med tanke på offentlighetens meninger, sier de. - Jeg tror det er et album som det er lett å lytte til mange ganger. Jeg håper det, for det er det vi har forsøkt å få til. Det er det eneste å si om det egentlig.

Propaganda hørte gjennom plata, og vi digget det vi hørte. Sært? Ja visst. Men akkurat så kult at du hører på det og hører på det, og så vips så er du hekta. Av godt, gammelt Radiohead-merke med andre ord.
Les videreKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish