Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Artist: Placebo, Album: Sleeping With Ghosts
Av Utskriftsvennlig versjon
Det er helt klart Brian Molko, gruppas vokalist, som setter sitt særpreg når Placebo denne gangen leverer dobbelt albumet ”Sleeping ”With Ghosts”.
Bonus cd’en inneholder et knippe med ti cover låter, fra kjente og kjære artister.CD 1.
Med unntak av albumets første låt ”Bulletproof Cupid”, som er en noe langdryg instrumental for spesielt interesserte, er dette et overraskende bra rocke-album. Det er jevnt trykk gjennom hele plata, og det blir aldri kjedelig.

Både ”English Summer Rain”, ”This Picture”, og spesielt ”The Bitter End” som er helt rå, gis alle grønt lys på vorspiel. Dette er skikkelig rock and roll som garantert vil få stemningen i taket. Tittelsporet ”Sleeping With Ghosts”, ”Something Rotten”, “Plasticine” og “Special Needs” flyter elegant avgårde, og “Second Sight” tar helt av. Du bør kanskje vente med “Centerfolds” til nachspielet siden denne innehar en litt roligere tone.


Dette er konge-rock av ypperste klasse, og etter et par gjennomhøringer får den helt klart bestått. Dessverre kan jeg ikke si det samme om cover-låtene du får med på kjøpet på CD 2.

CD 2.
Noe av poenget med å covre låter, er enten å tilføre dem noe nytt slik at de får et helt nytt og muligens bedre og freshere sound, eller å kjøre en straight linje rett og slett fordi artistene digger låtene og gjerne vil synge dem selv. Enkelt og greit. Å forandre dem litt, er ofte en dårlig idé da dette blir en blekere utgave av en ellers bra original.

Placebo åpner med den særdeles kjente ”Running Up That Hill” av Kate Bush. Denne versjonen fungerer greit uten de helt store forandringene, men den tar aldri av. Brian Molko klarer ikke (vil ikke) å lage de samme nyansene i vokalen som originalen, så resultatet blir litt monotont.
De fortsetter med Pixies sin ”Where Is My Mind”, og denne sitter som den skal. Stemmen til Brian klarer helt klart å bære denne sangen, og det fungerer utmerket. Versjonen er prikk lik den opprinnelige, men siden Pixies ikke eksisterer lenger, noe som for øvrig er meget trist, er det bra at noen blåser liv i dem igjen.
De neste låtene skurer greit av gårde, men så skjer det noe. Placebo har funnet ut at de skal synge Depeche Mode sin ”I Feel You”. Her sprekker det totalt for Molko. Det hjelper faktisk ikke om du ikke kjenner originalen. Det er ikke mulig for han å bære en slik sang, og i hvert fall ikke etter David Gahan. Det jeg sitter igjen med er forundringen over hvorfor de i det hele tatt gjorde dette.
De forsøker seg også på Boney Em sin ”Daddy Cool” Denne er litt mer masete en Boney M sin, og disco soundet er tonet litt ned og krydret med en haug med el-gitarer. Greit nok, men jeg anbefaler originalen.
Showet avsluttes med ”Jackie”, som er skrevet av Sinead O`Connor. Dette må være en av de vakreste sangene Sinead O`Connor har skrevet, om ikke en av de vakreste sangene noen har skrevet. Selv om Sinead har mer ”vidde” i stemmen, har Brian Molko noe av det samme litt triste og fortvilte særpreget som gjør at han faktisk klarer å røre oss ved hjerteroten, nesten på lik linje med den originale ”Jackie”

Kommentarer fra brukere

06/10/2005 - 10:30

hva mener du med at stemmen til brian ikke klarer å bære i feel you? jeg syns den er helt fantastisk! uansett..hvorfor gir du så bra kommentar til cden men dårlig karakter?? rart!!
jeg elsker uansett placebo mest!!

placebo 02/07/2005 - 12:17

placebo er noe av det beste man kan høre på! briam har en heit stemme

Teresa 10/04/2005 - 21:12

placebo er helt rå, og bandet har personlighet..det er viktig! noen band falmer etter nooen år, men ikke placebo, nei...Brian har en hærlig stemme som er behagelig å høre på. Blir lei meg når jeg leser all denne kritikken de får, for det stemmer jo ikke. Dere har IKKE peiling!

yvonne 03/05/2004 - 19:40

merk:ny=nyeste da den dog ikke er lengre enn ny.

Yvonne 03/05/2004 - 19:39

Placebo overrasker stadig,og dette selvfølgelig positivt,og jeg takker hellige placebo for et sinnsykt bra band,og en sinnsykt rå ny plate!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish