Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Definitivt ikke et luftslott?
Av Jon Rønning Utskriftsvennlig versjon
AIR: "Talkie Walkie"Virgin/EMI
Ved siden av Tour de France, Helene og gutta og Den fabelaktige Amelie fra Montmartre, må AIR være det beste som har kommet fra Frankrike på lenge.
At AIR (Jean-Benoit Dunckel og Nicolas Godin) er kun behagelig å høre på bør ikke være noen nyhet. Både "Moon Safari" (1998) og "10000 Hz legend" (2001) og andre mer eller mindre kjente utgivelser (f. eks. "Premier symptoms", "The virgin suicides"), har bemerket seg med et deilig neddempet men solid lydbilde.
"Talkie Walkie" følger i samme stemning.

Men, "Talkie Walkie" når kanskje ikke helt opp til mine muligens litt for høye forventninger. Plata virket litt kjedelig i begynnelsen, men tok seg godt opp etter flere gjennomhøringer. Og det er jo bra. De tre første sporene; "Venus", "Cherry blossom girl" (første singel) og "Run" er godbiter.


Etter dem kommer et par ganske nøytrale låter, og så den noe irriterende "Surfing on a rocket" - denne låta kommer også som singel med en dose ”peace and love” med på kjøpet.

Mot slutten kommer "Biological", 6 minutter og 2 sekunder godteri for ørene dine. Sistelåta; "Alone in Kyoto" kan du også høre hvis du går på kino og ser "Lost in translation".

En god ting med denne plata er at du kjenner det igjen med en gang. Det er AIR. Alltid godt med artister og band som skaper seg en musikalsk identitet, men samtidig utvikler den.

Blandingen av elektroniske og akustiske instrumenter funger like bra som det har gjort før, og det lukter og smaker sene sommerkvelder på stranda.

Talkie walkie
Men som sagt innfrir den ikke helt mine forventninger, du finner ingen låter som f. eks. "Sexy boy" eller "Femme D’argent" fra "Moon Safari", eller "Vagabond" (med Beck) fra "10000Hz legend". De har tidliger vært mere eksprimentelle og velklingende. Litt traust på en måte.

Så alt i alt er Talkie Walkie en litt over midt på treet bra plate, og absolutt verdt å ha hvis du har andre AIR-plater i samlingen din, men den bør ikke være ditt første møte med de franske geniene.

For deg som synes matematikk er knall, er det diff-ligninger og andre spennende formler både på coveret og cd’n.

Tommelen opp!

Jon Rønning
har anmeldt "Talkie Walkie"
Kommentarer fra brukere

neitakk 17/09/2004 - 02:49

Man skal ikke anmelde sang for sang når det er snakk om et album. Og i hvert fall ikke når vi snakker om Air. Air lager plater av et slikt kaliber at du ikke får lov å uttale deg før du har hørt gjennom hele, og sitter igjen med helhetsinntrykket. Jeg satt bare og måpet første gang jeg hadde spilt gjennom denne skiva. Det ble ikke bedre når jeg spilte den på nytt. Den er utrolig bra og har mange geniale høydepunkter. Du finner ingen dramatiske klisjeer, men hører hele tiden at Air er kreative for hver eneste tone de produserer. Og ikke er det mange band som kan holde på den samme sounden album etter album uten at de blir kjedelige. Air klarer dette uten problemer. Ja, for du hører at det er Air, men føler ikke at du har hørt sangene før. Talkie Walkie viser fram et modent band... Det når ikke helt opp til det forrige, 10 000 hz, men har allikevel alt som kreves for at et album skal være bra. Jeg gir den ****(4). Til sammenligning har jeg gitt 10 000 Hz Legends ******(6) og Moon Zafari *****(5)

Ønsker noen å diskutere Air eller annen musikk med meg, så er jeg å finne på www.musikksmaken.com

Musikkelsker 12/03/2004 - 18:08

kan vi ikke diskutere plata i stedet for selve anmeldelsen da?

luftslott 12/03/2004 - 16:57

en luftslott?

Ikke noe klokere 12/03/2004 - 16:56

helt klart, men jeg ble ikke klok på hva anmelder syntes heller, og det er vel noe av vitsen med å skrive en anmeldelse?

JonR ... er medlem av Propaganda 12/03/2004 - 15:21

Om plata er bra eller dårlig må uansett være opp til deg å avgjøre. For å bli klokere må du nesten høre den selv.

ikke noe klokere 11/03/2004 - 14:35

etter å ha lest denne anmeldelsen skjønner jeg ikke helt om plata er bra eller dårlig. anmelder skifter mening fire ganger. intetsigende anmeldelse

til linepine 11/03/2004 - 13:08

da kan ikke du ha lest stort av anemldelser. jeg på min side er lite interessert i å lese om i hvilken rekkefølge sangene på et album kommer i

LinePine ( den objektive) 11/03/2004 - 10:38

Kjempe bra anmeldelse, noe av det beste jeg har lest!!!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish