Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Horror rock
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det finnes horribel musikk også finnes det horror musikk. Førstnevnte trenger man bare være fire unge menn som kan danse for å stå bak, mens det sistnevnte gjerne er en mangeårig interesse for skrekk, død og fordervelse. Her er noe av den musikken det kan være plausibelt å ta fram for å forringe kvelden ytterligere.Det var vel Alice ´master of shock rock´ Cooper som først tok i bruk Halloween-effekter i sin sceneopptreden. Han hadde svart og rød maling i ansikt og over hele kroppen, han sang om ting som var døde og personer som drepte, og han halshugde gjerne seg selv på scenen. I dag er han bare en blek parodi som de fleste mener ikke burde ha livets rett, mens han selv klager over at det er vanskeligere å sjokkere folk i dag enn det var på det sinte 70-tallet.

Omtrent samtidig spiste Ozzy flaggermus og drakk blod, men dersom man skal se Halloween i et musikk-perspektiv, og ikke bare i dopsammenheng, er det kommer man ikke unna det legendariske punkbandet The Misfits. De ble stiftet av Glenn Danzig og Jerry Only i 1977, og hadde et oppsyn som var mildt sagt skummelt, med sort sminke rundt øynene og en lang mørk lugg hengende ned foran ansiktet. Etter seks år sluttet Danzig og forlot bandet uten en vokalist i 13 år. Nå for tiden er bandet et relativt trist skue, ikke ulikt sånn Iron Maiden og slikt, hvor alt har blitt litt mer tegneserieaktig. Sjekk ut sidene deres på www.misfits.com for en god latter og litt *grøss og gru*-effekter.

Samtidig med Misfits dukket også Dio opp. Dio var stort sett Ronny James Dio, mannen som overtok i Black Sabbath etter Ozzy, og han var veldig opptatt av drager
Nevnte Iron Maiden har vært en annen eksponent for the horror, the horror, med sin Eddie-figur og sine tekster om blod og uhygge. Her er også tegneserie-symptomene særdeles tydelige, og på samme måte som hos Misfits har Iron Maiden gjennomlevd en rekke ulike musikere gjennom tidene mens de har tviholdt på et image som er noe vel utdatert.

Samtidig som Iron Maiden herjet, og Misfits overlevde på gammel cred, (les: midten av 80-tallet) hadde vi også en rekke andre aktører som spilte på "sjokk" og "skrekk". Et band het til og med Helloween. Men alt i alt ble det litt trist og dumt liksom, og til slutt var det denne retningen innenfor heavy metal som ødela hele sjangeren.

I senere tid har vi goth og death metal, men det har aldri greid å spre så bredt om seg. Godt er vel kanskje det...?Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish