Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Generation Decks
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Sønner og døtre av dessertgenerasjonen. Vi som ikke har opplevd hverken krigen, følgene, eller barkebrød som eneste føde. Ingen nød, ingen evner. Ikke spiller vi instrumenter selv heller, vi lager musikk på datamaskiner og med andres plater. I tillegg har vi fått en ny musikerelite som ikke spiller hverken gitar eller synger. De spiller plater, og de blir rike av det. De niskrur på nytt og gammelt utstyr våre foreldre kaller edb, og de er superstars.


"Divine sounds"
Vi, som i alle menneskene som forholder seg og bruker musikk på et eller annet vis, svelger det uten å nøle. Riktignok ikke alle, noen mener fortsatt det ikke er ekte musikk hvis ikke en gitar er med i spillet, og de får heller slite med det. Velger man selv å utelukke utallige sjangere grunnet som oftest snevre og smalsynte holdninger får de ha det så godt. Vi andre ler hånlig. Ikke fordi god gammel rock, jazz, soul, metal, funk, country eller powerpop nødvendigvis er utdatert, men fordi det i tillegg er så mye annet man i tillegg kan bade ørene i. Med vellyst. Veldig mange band innen nettopp nevnte sjangere benytter seg i tillegg av elementer som typisk elektronisk musikk og DJ-kulturen har båret med seg. Dette er en annen lang, og egentlig avsluttet (eller burde vært) debatt, men bare for å ha nevnt det, så er det mer inngrodd etterhvert enn mange fortsatt kanskje ønsker å innse.


"Electric lazyland"
Vår generasjon, i den grad man virkelig kan avgrense en så vag, og et egentlig fullstendig overflødig fenomen, har liksom ikke hatt det de før oss har hatt. Ragtime og barbershop for dem for virkelig lenge siden, mens rocken ble oppfunnet for foreldrene våre, da de var unge. Hva nytt har egentlig vi, vi desillusjonerte uten hverken mening eller noe å kjempe sammen om? Det sier seg egentlig selv, vi må selvfølgelig ta noe av det som allerede finnes, og gjøre det vårt. Men er det kun det som er skjedd? Er det i såfall noe galt i det? Nei, og nei. I Vår Herres år to tusen er det flere muligheter enn noensinne, det er flere genre enn noen gang, og det er flere typer instrumenter og verktøy til rådighet enn noen ville drømt om da den første bluesstrofen strøk over en sjarmerende og slitt gitar. Beats, noen? Samples, loops, keyboards, anyone? Keyboardene har riktignok blitt brukt kløktig i elektronikkens navn før vår tid, bare hør hva Herbie Hancock fortsatt kan gjøre med et menneske med låter fra tidlig syttitall. Nå hører du ikke på radio uten elektroniske tangenter, du går ikke på bar eller klubb uten, du slapper ikke i sofaen uten. Men det handler ikke egentlig om det nå.

"21st century poem"
Den fremste eksponenten for musikk i vår tid, ved siden av radioen selvfølgelig, er selvsagt Mr. og Mrs. DJ.. Denne figuren du bare for få år siden såvidt kunne se der borte i kroken bak platespillerne, men som nå står i flombelysning, gir ut egne plater, skriver autografer, får toppen av kransekaka, fyrverkeri og, for mennenes del, alle damene de måtte ønske (myten skal i hvert fall ha det slik, de kvinnelige skryter ikke på seg like mye). Dessuten remikser de andres låter, og får i tillegg ære og betaling så det tyter for det. De har ikke i utgangspunktet laget låta selv, men fjerner, tilsetter og vrir nye elementer. Noen ganger såvidt det høres, andre ganger til det ugjenkjennelige. Rettferdig? I de tilfellene hvor låta blir løftet antall hakk; til de grader rettferdig. Riktig er hva det er. Man kan se på det som å ta med seg en eventuelt ekstra musiker som har evnen å tilføre låta det der lille ekstra som gjør komposisjonen til det fullstendig fortreffelige. Altfor mange andre ganger gjøres gamle fabelaktigheter til fryktelige makkverk. Slikt må skje, det er sannsynligvis denne medaljens sure bakside. Mange som remikser suger selvfølgelig like mye som du faktisk misliker flere band enn du liker. Digger du et metalband, følger det som regel ti etter som virkelig lukter ille.
Les videre herKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish