Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Litt musikk mens vi venter... del 3
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Et annet album med noe av den samme virkningen og stemningen, er Saint Etiennes ¿Sound of Water¿ (Mantra/Playground) fra tidligere i år. Vakrere musak får du ikke. Ikke musak som i intetsigende, men som perfekt å ha i bakgrunnen såvel som med full konsentrasjon. Sarah Cracknells stemme er som vanlig både forførende og varsom, og tilsatt albumets sparsommelige rytmer og lekne, elektroniske tangenter, bli en stund venting heller fylt med brede smil enn irriterende furting. Elektronisk pop som kanskje er en anelse kjølig, men som garantert varmer en kald kropp på bussholdeplassen

Skal man nevne enda et album av nyere dato, er Dave Hollisters rykende ferske ¿Chicago ¿85...the movie¿ (SKG), vel verdt å bruke ventetiden på. Og for så vidt veldig mange andre anledninger også. Med røtter i mer klassisk soul og r&b, tar han det til i dag, og smører ørene dine med en sakralt overveldende stemme, pakket inn i moderne instrumentering, mens du venter å at din kjære skal bli ferdig på badet. Låtene har et lett groove, men vannes aldri ut. Melodiene er kanskje sløye, men ikke mindre gode av den grunn. Koringer fra soulhimmelen, produksjon fra snadderland og låtskriving av åpenbart følsomme kunstnere, gjør at du ikke vil dra på fest allikevel, men heller tilbringe kvelden alene med den du venter på.


Er det soul du skal ha, kan man ikke hoppe over D¿Angelos fremragende groovepakke, ¿Voodoo¿(Virgin) heller. Ikke så ny lenger, men har du av en eller annen mystisk grunn gått glipp av den, er det uansett på tide med anskaffelse snarest. Krever du overmåtelig intensitet, og låter så heite at fukten renner nedover veggen, er dette platen. Det oser av mystikk, afroamerikansk historie, übergroove, og ikke aller minst seksualitet. Sett på denne for en du holder ekstra godt av mens det er du som er i dusjen, og kvelden blir hinsides vakker.

Skal du derimot vente skikkelig lenge, ønsker noe av eldre dato, og vil både le, gråte, danse og lukke øynene, er det enorme boks-settet ¿Beg, Scream & Shout¿(Rhino/Amigo) verdt å unne seg. 144 låter fordelt på seks CD-plater med de aller fremste soulsinglene fra 60-tallet. De medfølgende kortene som forteller om hver artist setter deg førti år tilbake, og ventetiden frem til besøket ditt ankommer, virker ikke så lenge likevel. Marvin Gaye, James Brown, The Impressions, The Marvelettes og Aretha Franklin tar deg sammen med veldig mange andre, med på en tidsreise som garantert setter spor. Og da mener jeg av det positive slaget.

Seier over intetsigenheten!
Disse er bare noe av alt fantastiske du kan sette din vent til. Selvfølgelig kan samlere fra labels som BBE, K7 eller Battleaxe gjøre ventetiden kortere. Jazzskivene er uttallige, melankolsk rock litt mindre i omfang, men for mange med enormt god virkning. Som når du lager mat mens du venter, gjelder det å kjenne etter, og bruke det beste man har for hånden. Til rett tid kan man attpåtil påvirke andre mennesker, og ringvirkningene er allerede godt i gang. Bare husk å variere, velge innholdsrikt og ikke overdrive. Da vil dine barn slippe traumer når de har vokst opp, og kanskje få sperrer for elementer som egentlig vil kunne berike livene deres på et senere tidspunkt. Kan nesten ikke vente med å se alle mennesker hygge seg over all fornuft - på flyplassen, i hamburgerkøen, heisen, eller hos den allmennpraktiserende legen du går til når du har vondt et sted. Men om jeg tenker etter skulle vel akkurat det være vel verdt å vente på. Hører bare litt på Belle & Sebastian så lenge.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish