Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Litt musikk mens vi venter...
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Du hører det i heisen, du hører det når du står i rulletrappa, du hører det hos tannlegen, og du hører det i telefonrøret; musikk, nemlig. Mens du venter. Propaganda tar et dypdykk i hvilken musikk du hører og hva du vel egentlig burde ha hørt.


Hva slags musikk øregangene dine blir innsmurt med mens du venter er noe mange forbinder med ulidelig kjedsomhet. Men det er derimot sjelden noen som reflekterer særlig over dette. Det er på tide å ta et oppgjør med miljøskadene som kan bli følgene ved feil ventemusikk, og Propaganda stiller selvfølgelig gladelig opp med inspirasjon til revolusjonen.

Domus
Da jeg en gang i tiden var et lite barn, noen år yngre enn jeg er i dag, tok stadig min mor meg med på handleturer i sentrum. Byen jeg kommer fra er ingen verdensmetropol, men vi hadde tross alt Domus. Egentlig var det spennende der, med rulletrapper, leketøysavdeling, og kafé hvor det ofte vanket rekesmørbrød, rød saft og marsipankake etter endt dyst. Men det er egentlig ikke det dette handler om, for dette er utelukkende gode minner. Viktigere er derimot hva slags forhold undertegnede har fått til visse typer jazz grunnet dette Domus-elementet i min oppvekst. For det var ikke bare morsomt på handletur. Min mor var selvfølgelig ivrig med å sjekke ut de uttallige nyankomne blusene, bruke god tid på å velge riktig brødsort, og generelt hale turen ut betydelig lenger enn min tålmodighet var den gang. Kort sagt ble det mye venting, mange napp i min mors skjørt og jeg tror jeg til og med begynte å grine ved en anledning. Ut av høyttalerne surret og gikk lettvektsjazz med tunge elementer xylofon, vibrafon eller orgel. Kan huske det var artig i starten, men da jeg rundet seks års alder, betydde dette et inferno av en evighet som luktet av akryl og billig sminke.

Mye av denne jazzen var selvsagt dussinvare av det riktig billige slaget, nederst på kassettstativet i musikkavdelingen. Derimot vet jeg at mye også var rent snadder. Egentlig. Den dag i dag er det, ikke bare konkrete stykker, men usannsynlig mye av denne typen cool- eller rolig jazz som gir meg kløe i hele kroppen. Grunnen? Domus. De hadde neppe noen DJ på huset, men den ansvarlige, uansett hvem det var, kunne i det minste forsøkt å forstå følgene av det evinnelige kjøret han styrte hver eneste gang jeg satt min fot innefor døren som gikk opp av seg selv. Variasjon kunne hindret sperren for mye av det jeg forstår er praktfull musikk i dag. Min mor kunne for så vidt vært litt raskere også, men hun kan vel neppe anklages. Hun var tross alt min mor, og jeg forstår i dag; verdt å vente på.

The Beatles
Grunnskolen var på mange måter en enorm bolk venting for meg. Jeg ventet ikke bare på å bli eldre, men på å bli gammel nok til å ha sex, gammel nok til å kjøre bil, at oppbretta bukser skulle gå av moten, at læreren skulle kjøpe seg tyggis og deo, at obligatoriske lekser skulle forsvinne, og ikke minst, at klokka skulle ringe. Det betyr nemlig; timen over, eller aller helst; hjem. I sammenhengen vi nå forsøker å sentrere rundt, ligger det essensielle i musikktimene. Blokkfløyte var etter barneskolen ikke spesielt kult lenger, og sanger om nisser eller små piker ikke særlig tøffe saker. Derimot både visste og hørte man at Beatles var musikk for Mons, og derfor også artig å synge. Derfor maste vi stadig om å synge ¿Let It Be¿, ¿Yesterday¿ eller ¿Yellow Submarine¿ mens vi ventet på at tiden skulle gå fortere, og klokka klinge.
Les videre herKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish