Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Tristeza på uvant føre
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
(SoWhat, 7.feb) Gleder man seg veldig til noe på forhånd, blir det dominerende ofte en skuffelse når det først inntreffer. "Dream signals in full circles", Tristezas siste album, gjorde at jeg var ivrig som et lite barn for denne kvelden. Oppturer som denne er en fantastisk opplevelse. Bandet selv var derimot mindre fornøyd.


-Dette var langt fra bra. På scena låt det helt kaotisk og forferdelig. Greia var at vi ikke fikk prøvd ut noe av utstyret før vi kom, og vårt eget kom ikke frem. Det var mer eller mindre å gå rett på scena, for vi ble kjempeforsinka på grunn av all snøen, har aldri sett så mye. Sjåføren vår har aldri kjørt på slikt føre, så det gikk ganske sakte. Vi kjørte i grøfta til og med, men det gikk bra. I hvert fall så fort vi fikk bilen på veien igjen.
Keyboardisten i Tristeza, Stephen Swesey, er ikke helt fornøyd backstage etter endt dyst. Den turbulente turen fra Stockholm satt tydeligvis spor hos det unge San Diego-bandet. Soundcheck rakk de rett og slett ikke.


Og kanskje låt det kaotisk på scenen, men ut til publikum var faktisk det meste som det skulle. Publikum virket i det minste veldig fornøyd. Som på albumet deres slynges seige, men ofte sofistikerte trommer, et groove av de sjeldne innen instrumental rock. Vokalens manglende tilstedeværelse blir i stedet tatt over av gitarer som klimprer, smyger og støyer om hverandre, mens lange tangentakkorder ligger som behagelig tåke i bakgrunnen. En tynn linje å balansere på, for slikt kan raskt bli rimelig cheesy, men Tristeza holder seg hele tiden på riktig side. I stedet for kvalmende pompøsitet, lager de stemningsfylte lydmalerier (ok, dét var pompøst) som vet å dvele, men i passe doser til at det sjelden blir kjedelig monotont, men heller suggestivt overveldende.

-Vi er definitivt et happy band, forteller Swesey. Tristeza betyr noe slikt som goodbye sadness, adjø tristhet. Ja, eller i hvert fall det siste. Men dette er ikke trist musikk.

Det skal sies at det hviler en viss melankoli over denne musikken, men følelsen av velbehag er betydelig mer fremtredende enn det motsatte. Både når man hører på plata, og live som denne kvelden.
Med jevne mellomrom skrur bandet opp både tempoet og volumet på støynivået. Det når aldri like enorme utblåsningsklimaks som f.eks Mogwai pleier, men en måteholden intensitetsinnsprøytning akkurat når det trengs mest. Dessuten i nøyaktig avmålte doser til at det får riktig effekt, og ikke blir trivielt.

Men hvorfor instrumental musikk?
-Det var aldri planlagt, men vi har faktisk aldri prøvd ut med vokalist. Vi spilte sammen i cirka åtte måneder, og hadde det bra med det. Vi kunne aldri hatt en vokalist i dag, slik det er blitt. Dette er oss, og hva vi ønsker å gjøre, forteller Swesey.

Vokalist eller ikke, formelen de har kommet opp med fungerer strøkent uansett. Det bør kanskje nevnes at det rumlet et par ganger for mye i svekket scene- og lyddialog, og at det falt ut et og annet en sjelden gang. Uansett ikke nok til å ødelegge noen helhet, eller rikke ved inntrykket av et overbevisende liveband.

-Vi var kompiser som hang ut, og tenkte det kunne være artig å spille musikk sammen. Da ble det slik. Vi hadde aldri planlagt at vi skulle ut på turne, eller en gang spille konserter, vi ville bare ha det morsomt sammen. Men det er en bra måte å komme seg ut, og omkring på. Vi får sett en del, gjør hva vi ønsker, og synes er morsomt.
Personlig for meg, er det også stimulerende å bli hørt når man først gjør noe. Det føles viktig.

Det skal vi være glade for. Stephen Swesey lovte at de ville komme tilbake om ikke lenge, men ville helst vente til snøføret hadde forsvunnet. Da kan det bli hva også bandet opplever som en bra konsert. Bare å glede seg enda en gang, så får vi heller høre på "Dream signals in full circles" så lenge.Les også
- Tristeza på Blå


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish