Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
St GerNAM!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
(Cosmopolite, 15. feb)
Den franske neojazzkomboen St Germain vet å både tale flere språk, og dessuten få hver kropp i en tettpakket konsertsal til å røre på seg. Dyktige musikere som har gjort improvisasjonsleksa si, og en ytterst levende leder som vet hva som skal til for å bevege klubbheads. Overveldende. 8/10
Med Ludovic Navarre i spissen, eller egentlig helt bakerst rent fysisk denne kvelden, og som kompositør og programmerer, var det mange som hadde særdeles store forventninger. St Germains siste album, ¿Tourist¿ (Blue Note), har fått hårreisende anmeldelser overalt, og regnes som et av de aller beste eksemplene på at ekte, fremragende jazz, faktisk kan kombineres med hva man gjerne henviser til som moderne rytmer.

Mange har tydeligvis også fått med seg dette, da konserten var fullstendig utsolgt, og med håpefulle køer av billettfattige utenfor lokalet i Møllergata i Oslo.

Instrumentalistene er sprudlende til stede med både humør og instrumentføring, og slikt smitter lett. Publikum hengir seg fra første strofe, og applauderer, danser og hyler for å gi musikerne ros etter hvert enkelt improvisasjonsparti. Så gjør gutta på scenen også hva de kan for å henføre. Perkusjonen sender deg til en verden der jazz, house og latin er bestevenner. Saksofonen lar deg få en smak av røykfylte klubber i New Orleans, gitaren til tåkelagte sumper, og brautende, programmert bass til svette klubber i Paris¿ underverden.

Jazz av både sløy, såvel som iherdig krakilsk, krasjer elegant og velklingende med neodub, loungetechno, house og chill. Aldri avslappet av den grunn. Bortsett fra et par brøkdeler på et par nummer, vinner scenen oppmerksomheten fullstendig. Intensiteten og dynamikken er til å bli syk av, men denne gangen på et vis som gjør at de aktuelle feberfantasiene er alldeles praktfulle.

Når de spiller ¿Rose Rouge¿ for andre gang avslutningsvis, gjør det ingenting. De kan variere, gjøre det annerledes enn på platen, og dessuten er låta så flott at den sannsynligvis ikke kan høres for mange ganger. Ikke hør på brødhuer som påstår at dette er musikk for dustehipstere på dustekafeer. Dette er musikk for folk som krever engasjement og liv, nytenkning og attpåtil velspilthet. St Germain bør du få med deg sporenstreks.


Les også
- Rinocerose - Music Kills Me


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish