Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Håkan Hellstrøm - So What! 6. mars 2001
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
(Tilskuere ca 300)
Nå har altså unge Hellström spilt i Oslo, og alle hjerter gledet seg. Det vil si, alle vi som var priviligert nok til å få tak i billetter til et overfylt So What.
9 poeng (av 10)

Hvordan skal en presentere en gutt som som får musikkritikere til å løpe opp på scena og kysse seg i beundring, gjerne etterfulgt av en bøling gutter, hetero som homo. En som alltid opptrer i matrosdress, med en sjarm og et utseende som smelter gamle jomfruer av begge kjønn til pøler av kjønnssekreter. En som selger plater som hakka kokain og grabber med seg nominasjoner til alt som finnes av priser i svensk musikkliv. Et under? En redningsmann for kvaliteten i svensk musikk? Og hvordan skulle han klare å leve opp til forventningene denne milde vinterkvelden?

Håkan Hellström er i midten av tjueåra, men har mange års spilleerfaring i diverse band. Når han nå opptrer som soloartist, er det med selvbiografisk matriale. Sanger om savn, misunnelse, tap og følelesen av å ikke komme noen vei i livet. Stemmen hans er naken, sår og til tider sur, men han synger med en intensitet og ærlighet knapt hørt i skandinavisk rock. Musikken og soundet på plata er litt skittent åttitalls, og minner om Gyldna Tider. Bare mer støyende og moderne med stødig tromming, klang på vokal og gitar, koring og trompet. Soundet blir stort og litt ullent med trommene som ryggrad.
Nå har altså unge Hellström spilt i Oslo, og alle hjerter gledet seg. Det vil si, alle vi som var priviligert nok til å få tak i billetter til et overfylt So What. Vi som sang med på hver en sang, og gråt en skvett under ¿Vi två, 17 år", og danset til ¿magiskt, men tragiskt". Stemningen var svett og intens, og jeg kan ikke huske sist gang jeg var på konsert der de på scena ble møtt med mer kjærlighet enn denne kvelden. Og følelsene ble gjengjeldt av en ydmyk og hoderystende smigret Hellström som klemmet hauger av hender, flørtet med publikum og takket og takket. Bekymringer om sur vokal og dårlig band forsvant som dugg for solen. Håkan sang sterkt og intenst, men med den særpregede ydmyke sårheten, bandet var godt samspillt med en sterk rytmeseksjon. Til og med koringa fungerte. Som en spiss på det hele lot bandet seg drive av ren spilleglede med allsang fra publikum, til og med små trompetsoloer slapp til. Den eneste bekymringen som slo til var lyden på So What. Stedet er ikke akkurat kjent for god lyd, og til tider var ressonanslyden i lokalet litt plagsom. Likevel var det ikke dette som gjorde at jeg ikke vil gi konserten toppkarakter. Det som manglet var et ekstranummer. Ett eller annet på toppen, for å presse den gode stemningen litt. Riktignok spilte Håkan seg gjennom hele plata han har gitt ut, men ei coverlåt av hans store helt Morrisey i Smiths som bonus hadde smakt. Billetten kostet meg sviende 120 kroner, men alikevel har jeg aldri følt meg rikere enn akkurat denne kvelden, da jeg forlot SoWhat for å ta vinternatta i min makt.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish