Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
a-ha, Valhall, 24. mars
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Dette var utvilsomt noe jeg og mange med meg hadde sett fram til i laaang tid. 24. mars skulle man endelig se a-ha. Etter nærmest en overdose på a-ha plater månedene før denne dagen, kan man trygt si forventningene var ekstremt høye, og det var lett å ende opp skuffet. Istedet gikk jeg hjem fra konserten blåst bort, tømt og herlig mentalt og fysisk utslitt. 10/10


Vi glemmer gjerne Briskeby. Vi har sett Lise's 2 bevegelser og gitaristen's latterlige og ekstremt upassende "jeg-er-liiiite-gær'n-på-scenen-'a" feider. Du spiller ikke i Kiss, men Briskeby. Uansett, dette handlet om a-ha, og ingen andre.

Det har vært vanskelig for menneskeheten å bli påminnet 80-tallet i dette urbane og minimalistiske nye årtusenet. Skinnremmer, hockey, sure boots og dårlig krepping er ikke mote nå, og godt er kanskje det. Men man må ikke glemme hva band som Depeche Mode, New Order, Duran Duran, og ikke minst a-ha, gjorde for pop-musikken. Disse bandene lagde elektronisk pop av aller høyeste klasse. En kvalitet de fleste band på hit-listene idag bare kan drømme vått om.


Derfor setter jeg pris på a-ha''s comeback. Sponset av Mercedes Benz, og ikke 1 promo-billett til pressen, sånt er småtteri. Musikken er faktisk i fokus, og det er godt for oss som ikke er født i ''68 å kunne oppleve storheter som a-ha live igjen.

Over til konserten. Her stemte det meste. 13 000 mennesker, noen fra langtvekkistan, mange fra Oslo by. Et publikum som besto av mennesker i alle aldre, fasonger og farger. Stemningen var selv før konserten på topp, og dette skulle vanskelig bli bedritent.

"Minor Earth - Major Sky" dro selvfølgelig igang showet. Kompet var sikkert og tett, og det slo deg i magen hele konserten igjennom. Morten Harket har ikke tapt seg 1 sekund, det var vi alle overbevist om.

Med lett og avslappet dialog med publikum fortsatte begivenheten. a-ha har låter og tekster hele Norge har i hjernebarken, og derfor synger folk av full hals, mange med varierende kvalitet. Men det gjør det ikke mindre interessant og gledelig å observere.

Det var først på "Manhattan Skyline", en uslåelig gammel slager, at stemningen reiste seg i taket. Selv om "Minor Earth - Major Sky" er en dugelig plate, og låtene mye sterkere fremført live enn på plate denne kvelden, var det faktisk de eldre låtene folk ville ha.

"Cry Wolf" ble praktfullt fremført, i en mer naturlig versjon enn man fant på "Scoundrel Days". a-ha har modernisert soundet, men fremdeles beholdt det mest essensielle; dynamikken, pompøsiteten og sårheten. "The Living Daylights" et bra eksempel, for her låt a-ha fetere enn de noensinne har gjort.

Morten Harket er en av vår tids største vokalister, Pål Waaktar Savoy en av vår tids største låt-skrivere. Magne en viktig person på scenen, og står for mye av bandets sjarm og utadvendthet.

En sår versjon av "Stay On These Roads" ga meg nesten tåra i øyekroken, "Hunting High And Low" klarte akkurat det. 13 000 mennesker i noe av det desidert sterkeste som har skjedd i en norsk konsert-sal, sang perfekt samstemt temaet om og om igjen. Det beviste at nordmenn er mer enn bare gretne nisser født med ski på beina og rimi-pose i hånda.

De gikk av scenen etter dette, men alle visste de ville komme på igjen. "Summer Moved On" motbevise enhver teori om juksing i studio med tanke på vokalen. "Crying In The Rain" ga frysninger som var umulige å riste av. "Take On Me", en låt jeg forøvrig alltid har ment er en av a-ha svakeste låter, ble modernisert og rocka fremført.

De gikk av scenen nok en gang, men kom til manges overraskelse på igjen. Desverre ingen "Scoundrel Days" eller "Swing Of Things", men derimot "Angel In The Snow" fra floppen "Memorial Beach". Greit nok, men kanskje ikke den ultimate avslutning?

Uansett, jeg var overbevist. Ekstremt overbevist om at dette er noe av det råeste jeg noengang har sett i konsert-sammenheng. Vi bare håper hardt at de spiller snart igjen.

Var du ikke der, har du godt mulig gått glipp av et stykke pop-historie...


Set-listen var forøvrig:

"Minor Earth, Major Sky"
"The Sun Never Shone That Day"
"Little Black Heart"
"I''''''''ve Been Losing You"
"Manhattan Skyline"
"Thought That It Was You"
"I Wish I Cared"
"Cry Wolf"
"Mary Ellen Makes The Moment Count"
"Stay On These Roads"
"Early Morning"
"You''''''''ll Never Get Over Me"
"Velvet"
"The Sun Always Shines On TV"
"The Living Daylights"
"Hunting High And Low"

Ekstra:

"Summer Moved On"
"Crying In The Rain"
"Take On Me"

Ekstra:

"Angel In The Snow"Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish