Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Dead Moon + Sunshine
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[So What, Oslo, 24. April] Garagepsykedeliawhiskypønkrockerne Dead Moon har fått det for vane å spille i Oslo hvert år, begivenheten har blitt en kjekk liten tradisjon, så godt som obligatorisk for alle råkkere.


Et tettpakket So What er beviset på at denne gesten blir satt særdeles god pris på. Svetten henger tungt i lufta. Du kan trygt si at du puster kroppssalt. Yum...Noe av dette er p.g.a. et problem med ventilasjonsanlegget akkurat denne kvelden, "men rock-rock-aldri vaske seg"-prinsippet bør nok ta sin del av skylda også.

Det tsjekkiske bandet Sunshine har fått æren av å spille oppvarming. De gir jernet og prøver hardt men har enkelt og greit ikke spesielt spennende låter. Vi snakker helt grei støyrock, noe dronete og med biter av stoner. Jeg tenker som så at de helt sikkert har ett eller annet å fare med, de har jo turnert og sluppet splitt med At The Drive-In, men hva det nå enn er ved dem ikke synes spesielt godt i kveld. Vokalisten har uansett rockesveis, heroinkropp, tattiser og feedbackposering du ikke kan kimse av. Det tar seg noe opp mot slutten når de fletter inn synthen noe mer, først da får låtene noe form for særpreg å holde seg fast i, men da er det dessverre for sent ettersom Deadmoonerne står for tur...


Nå er det kav fullt, folk har kapret plassene foran scena med stor perfeksjon. Det er noe spesielt med Dead Moon-fans, de er en oppofrende og trofast gjeng. Det er ikke hver dag du ser mennesker tatovere på seg bandlogoer, men jeg rekker å se Dead Moons logo bli flashet i løpet av kvelden. Nå skal det jo sies at frontmann Fred Cole har et tilsvarende merke tatovert på kinnet, det står det iallefall respekt av. Da mener man alvor. Iallefall. Bandet entrer scenen og virker egentlig noe slitne helt i starten, men det skal ikke mer til enn at det hele blir knall ved andrelåt, "52/40" (for øvrig min favoritt). Etter dette er vi vitner til en stadig stigende kurve med forpult YEAH. Titt og ofte blir det registrert deluxe allsang på ethvert refreng, verd å trekke frem er knallversjoner av "I'm Not Ready", "Miles Away", "It's" Ok etc.

Stort sett er det en schlägerparade som blir presentert, men de slenger inn et par nummer fra sisteskiva også, som den nesten powerpoppige "The Way It Is".

Det er noe helt særegent ved å se Dead Moon, du kan ikke la være å la deg bli affisert av denne godt oppi åra slitne rocketrioen. De har en helt egen evne til å klemme på erogene kjertler eller noe i øregangene og, hvis vi er i besittelse av noe sånt, sjela vår. Andrew Loomis sitter behagelig plassert langt frem på scenekanten med sitt spartanske trommesett, svett og oppslukt ansikt opplyst av et stearinlys festet i en tom flaske J&D. Hengslete banshee-demoniske bassist Toody Connor snerrer på en merkverdig, dyrisk-øm måte hver gang hun setter munnen mot mikrofonen. Hennes ektemann Fred Cole duellerer henne med mørk bakgate-riff og forpult hjerteskjærende antemiske rockerefreng fra motsatt side av scenen.

Å se Cole glise som en liten unge p.g.a. overveldende respons fra publikum varmer meg oppriktig innvendig, jeg leker ikke ironisk her. Du vet hva du får varene levert når du drar for å se Dead Moon, du vet de elsker det de gjør og de elsker å gi det videre.

Ingen store forandringer denne kvelden heller, det er ikke det det handler om, det er ikke nødvendig. De avslutter settet med covers the Dead Moon way, "I Can't Help Falling In Love With You" og "Ring Of Fire". Og jeg tipper alle var enige om at det var en fin kveld. Kick ass, Dead Moon i våre hjerter. Nå fikk jeg lyst på J&D og øl. Velsigne dem og måtte de lenge leve.
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish