Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Stephen Malkmus
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[John Dee, Oslo, 27. april] Tidligere Pavementoverhodet Stephen Malkmus, og backingbandet The Jicks vet å sette stemningen på riktig side av massivt trivelig. Likevel hadde kvelden en tendens til å bli en smule stillestående. 7/10Stephen Malkmus er en kløpper på gode, fengende, eksepsjonelt hyggelige og smått svimle poplåter. Det kreves ikke mer enn å høre på hvilket som helst av Pavement-albumene, eller mannens siste solodebut for å høre det. Det er vinglete, men ikke mer enn at det aldri er farlig fremtredende, eller hemmende på noe vis, men først og fremst usannsynlig sjarmerende. Forrykende godpop, rett og slett.

Mannen er åpenbart en helt for mange også her til lands. Forventninger til en aften med mannen live er sannsynligvis derfor skrudd opp i været, og et av vårens konserthøydepunkt. Så fikk vi også det vi kom for. Om ikke så mye til bonus.


The Jicks backer Malkmus stødig og lydig. Aldri noen krumspring eller egentlig nevneverdig innlevelse annet enn å spille låtene som flinke musikanter. Bortsett fra trommisens hang til verbale utbrudd av det lettere absurde slaget, var de ikke mer til stede enn som en stødig ryggrad for Malkmus.

Men Malkmus var der. I høysete grad. Han knegger lett mellom låtene, som er de aller fleste fra sitt selvtitulerte album. Han spiller gitaren sin, synger sine fremragende tekster, og unner seg en gitarsolo i nesten hvert nummer. Man trives, man koser seg gløgg, men ønsker noe mer. De konsertene som virkelig slår deg tilbake, og blir stående i stjerneboka i lang ettertid, er de hvor man får den ekstra gnisten som skiller materialet fra plateformatet. Det blir ikke så mye slikt denne kvelden. Riktignok er Malkmus en vital person, men gjør ikke mer med låtene enn nevnte soloer for å klemme ut det som gjør det uforglemmelig. Det gnistrer ikke fra scenen, men det skinner heldigvis behagelig og lunt gjennomgående.

På ekstranummerne slår han seg hakket mer løs. En slags harsellering/shout out til Oasis, lange (vi snakker slik lengde som enhver gitarist med indie skrevet i underbevisstheten alltid ¿ alltid ¿ benyttet seg av for to-tre år siden) gitarkakofonier, og med foten generelt dypere i rock enn pop. Han hentet seg litt inn hos undertegnede da, spesielt med den fantastiske gitarutblåsningen, og man våknet opp fra den kanskje litt vel lugne formen som var blitt skapt etter det ordinære settet.

Stephen Malkmus mistet ingen beundrere - han fikk sannsynligvis et par nye ¿ men rocket ikke akkurat sokkene av publikummet. Gjorde oss betydelig glade, og spilte veldig bra poplåter, det gjorde han derimot.

*Anmeldelse av albumet finner du her*Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish