Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Amulet
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Last Train, Oslo, 25. april] Oslo-bandet Amulet har gjennom sine 7 år gått fra å være et metallisk emo-band, til hardere oldschool hardcore, men nå har de i mine øyne endelig kommet inn på det som passer dem best, nemlig; melodisk, catchy, poppa, og relativt kommersiell punkrock. Snart kommer plata "Freedom Fighters" på tyske Bitzcore, og når Oslo Threebute Festival skjedde denne uka spilte Amulet likeså godt en liten konsert på Last Train.Jeg var aldri noe fan av det bandet drev med på verken deres selv-titulerte debut EP, eller det påfølgende "Engrave"-albumet. Jeg synes alltid det var for sytete og pretensiøst. Når de med ny besetning ga ut albumet "The Burning Sphere" ifjor, hadde de ett tøffere lydbilde og en mer hardcore-tilnærmelse enn tidligere. Denne falt mer i smak, men bandet hadde fremdeles ikke fullt fått utrykk for det potensialet de alltid har hatt. Etter noen prøvelyttinger på den kommende "Freedom Fighters" såvel som å se de live i Moss forrige helg, kunne jeg konstantere at bandet hadde gjort noen ekstremt heldige forandringer, og de er bedre enn noensinne.


Live har Amulet derimot alltid vært en kule. Bandet er såpass samspilt og perfeksjonistiske, at det vanskelig slår ut feil. De har spilt sammen i mange, mange år nå, og medlemmene leser hverandre godt musikalsk. Med den energiske og underholdende vokalisten Torgny Amdam i front, får man seg som oftest en morsom opplevelse.

Den lille pub'en Last Train ble selvfølgelig tjoka fullt denne onsdags-kvelden, da Amulet hadde spilt der mang en gang før, og kun 100 billetter kan selges. Her får man se band i en intim versjon, som ofte er langt hyggeligere enn de større scenene i byen. Alt fra lang-hårete rockere, til bolete hardcore-gutter var der, og Amulet ga som alltid alt.

Vi fikk høre veldig mye nytt materiale, noe som du sikkert nå forstår, i mine øyne kun er positivt. Men også gamle "schlægers" som "Won't Hold Back" og "Diamond" ble fremført til manges glede. Det eneste jeg lurer på er hvorvidt de ikke er "rock nok" for en del mennesker. Lydbildet er relativt klinisk og hardt, og dette kan ta bort noe av den umiddelbare energien rocke-folk tilber. Den nye bassisten Robin har dratt med seg noe av denne energien, og det er en meget positiv observasjon.

Da Last Train verken pga størrelsen eller inventaret (jeg mener menneskene som henger der) gir store muligheter for dansing og hoying, blir det som oftest et spørsmål om stemningen var god eller ei. Det var den denne kvelden, og da går undertegnede fornøyd hjem. Amulet er så absolutt et band å holde øynene åpne for, og jeg gleder meg til å få "Freedom Fighters" når den tid kommer. Etter 7 år sammen skal de kanskje endelig få sin fortjente suksess?


Les også
- CDOASS, The Mormones og Amulet


Kommentarer fra brukere

Plexus 24/10/2001 - 13:49

Spiller på John Dee 9. november sammen med JR Ewing. Kan bli skikkelig fett!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish