Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Straight Spittin´ 2001
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[20. juni, Blå, Oslo] Tiden var inne for årets "NM i MC". Landets ledende mikrofon-traktører slåss verbalt for å finne ut hvem som var den beste, og publikum er med i dømminga.Battlen var en suksess i fjor, og det samme forventet man seg i år. Stress og Tornado sto igjen som arrangør, og hadde gjort jobben sin bra. Diverse djs, samt folk som Paperboys, sørget for at publikum var i storform før selve battlen begynte. Lokalet var fullt, og klokken tolv var det fortsatt kø utenfor. Straight Spittin´ fenger, det er ikke tvil om det.

De innledende rundene var preget av mc´s som gjerne kunne øvet litt mer, og antallet deltakere minket raskt. Ikke overraskende var det Skrangelbein fra Pen Jakke og Definite som sto for finalen i rapping på norsk. De begynte veldig jevnt, og fikk begge god respons fra publikum. Skranglebein slengte noen vitser om Definites Ungdom Mot Narkotika-engasjement, men Definite parerte raskt med å legge Skrangle inn på avvenningsklinikk. Gutta fulgte hverandre bra, men i den avgjørende runden ble det verre, da vertene Spotrunnaz bestemte et tema for freestylen. Temaet var damer, og igjen viste begge gode skills. Definite var likevel hakket mer konsis og på hugget, og det ble også han som gikk av med seieren tilslutt, som han gjorde i fjor. Skranglebein kan likevel holde hodet høyt hevet, han gjorde en god jobb, og finalen var så jevn at det nesten var tvilsomt å kåre en vinner. Men, ingen konkurranse uten en vinner, og det ble altså Definite.


I den engelske kategorien var det F.em One og PTA som sto igjen i finalerunden. F.em One hadde på forhånd uttalt at det ikke skulle bli noe problem å forsvare tittelen fra i fjor, og skulle nå vise at han kunne stå for sine ord. Bokstavelig talt.
Det gjorde han. PTA glimtet tidvis til, men greide ikke å matche F.em One. Blant publikum hørte jeg snakk om at PTAs punchlines lignet mistenkelig på F.em Ones fra i fjor, uten at jeg kan skrive under på det. Det legges ikke noe i mellom på mc-battle. Nådeløse fornærmelser og skjellsord (for eksempel "Multicyde") slenges mot motstanderen. Mot enden av nest siste runde ble F.em One så aggressiv at dommeren følte han måtte minne de på at det var verbal slåsskamp det dreide seg om, ikke fysisk. Det endte med en knusende sisterunde fra F.em One, som levnet liten tvil om at han var tittelen verdig.

Enden på visa ble altså at begge mestrene fra i fjor forsvarte tittelen sin. De er jo svært kapable på mikrofonen, og sånn sett er det ingen ting å si på utfallet. Likevel savner jeg flere nye mc´s, det er de samme som stiller opp hver gang. Forhåpentligvis har vi til neste år noen nye navn å regne med i kampen om tittelen. En godkveld var det uansett, til og med publikum var engasjerte for en gangs skyld.
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish