Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Arab Strap, Club Quart
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Hallen, Kristiansand, 7. juli] Eksplosivt, ettertenksomt, dvelende og stort, Arab Strap viser enda en gang hvilket fantastisk band de er. Mer øs enn på plate, men ikke mindre storslagent.Jeg så og hørte duoen og medmusikantene deres på Roskilde en knapp uke før dette, og det var utvilsomt et av høydepunktene. Legg til Zero 7, Beck og Burning Spear også, så har du fått alle favorittene mine derfra. Dersom du skulle ha interesse av å vite det.
Konserten der, i Danmark, var hakket vassere enn denne i Kristiansand, men det hadde nok mest med at lyden var mer fordelaktig der. De spilte stort sett samme låtene, energien var på topp, og alt annet føltes uviktig mens det pågikk. Konserten går nok inn på en plassering et eller annet sted på topp ti-lista over beste konserter også. Om du har interesse av det.


Med Aidan Moffat og Malcolm Middleton i spissen starter Arab Strap på neddempet velkjent vis, med vokalist Moffat nærmest pratende. De driver, suggererer og droner, men etter hvert blir det bygd opp til klimakset med en svær, tjukk vegg av lyd, med gitarene buldrende i sentrum.

Slik fortsetter det i stor grad videre, de veksler mellom sakte, poetisk og nærmest demonisk til tider, for så å løfte det hele med praktfulle, soniske gitarkaskader. Likevel blir det ikke kjedelig et sekund selv om de følger en forholdsvis tydelig formel. Det er så pass forskjell i låtene, så mye intensitet i ordene, og stemning i helheten at det i dominerende grad blir altoppslukkende.

Mens Arab Strap på plate er en mer stillferdig affære, får man i livesammenheng servert gode, klassiske indie-rock-gitarer paret med heseblesende, elektroniske beats, enorme øs av keyboards, hissige trommer og buldrende, nesten macho bass. Uten at det frarøver låtene deres opprinnelige fortreffelighet, men med resultat at man får noe annet i tillegg til det man har hørt tidligere.

En lett paranoid og uforutsigbar reise i en stjålet bil måtte selvsagt en gang få en ende. Kanskje var du usikker underveis, men ville likevel at det aldri skulle ta slutt. Det er ikke annet enn et signal om at du har hatt det bra.

Arab Strap - The Red ThreadKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish