Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Cloroform/Harlem Gospel Quartet
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Kulturhuset, Blå i Molde, 21. juli] Akk, enda et samarbeidsprosjekt under årets festival, og ahhh, for et fyrverkeri og salig blanding av gospel, jazz og punk. 8/10


Samarbeidene har vært mange under festivalen i år. Pat Metheny har spilt med stort sett alt som kan krype og gå (spille og synge?), og viste sist i går kveld hvilket emne han er. Håkon Kornstad Trio og Metheny holdt en oppvisning i alt fra lettfattelige grooves til krakilske, desperate utbrudd, som utviste talenter, engasjement og intensivitet på ypperlig vis. Bare for å ha nevnt det; spesielt nummeret "The Calling" gjorde at nakkehårene stod som en stålbørste hos undertegnede. Storslått, vakkert og flersidig øs fra ende til annen. Ønsket bare å nevne den konserten...

Av andre samabeidsprosjekt har vi også hatt tidligere omskrevet Krøyt/Fläskkvartetten, visstnok fantastiske Jazzkammer/Merzbow, og nå, middagstider i Molde; den norske "jazzcore"-trioen Cloroform og Harlem Gospel Quartet under ledelse av Allan Steed (bildet under).


Et vellykket møte var det i aller høyeste grad.
Mens Cloroform spiller bortimot punk i gata No Means No ofte beveger seg i, krysset med store deler av jazzens språk og holdning, er Harlem Gospel Quartet - som det vel sier seg selv - en ganske rendyrket gospelkvartett. Sammen blir disse noe bortimot punkjazzgospel iblandet soul, rockabilly og negro spirituals.

Noen av nummerne er signert Cloroforms Erik Kaada, andre tradisjonelle gospelnummer vi har hørt mange andre også gjøre. Bare ikke som her.
De fire vokalistene sørger for en utstråling og vokale prestasjoner som om den himmelen tekstene noen ganger omhandler er like rundt oss. I ryggen - eller rettere sagt godt iblandet - brauter Øyvind Storesunds bass noen ganger drivende og suggestivt, andre ganger monotont og oppbyggende, Børge Fjordheims overveldende trommespill knytter alt sammen på et vis som umiddelbart virker fullstendig på jordet, men som unikt nok binder det sammen med tykke tråder av rytmer de flest aldri visste fantes. Sist, men - nettopp - ikke minst, Kaadas arrangementer og merkverdige, men grymme tangentspill.

Begivenheten var som å befinne seg i en svart menighet langs en eller annen forblåst ørkenvei. Lyset er gått, men spiriten holdes oppe av en stemning skapt av noe vi i bunn og grunn ikke kjenner, men som driver de på scenen til å holde på, holde på, hengi seg på musikalske uttrykk som for noen sekunder siden var utenfor fantasirekkene, men som spontant og fengende gjør at alle smiler fra øre til øre, klapper så hendene får blodige blemmer, og hoier så man ikke kan prate på mange timer.

Musikken var nok mer ressigert en som så, men det kunne likevel aldri funnet sted uten et knippe menneskers åpenhet og lekfullhet for i utganspunktet konvensjonelle og satte musikalske rammer. Takk og lov for det, og takk både Cloroform og Harlem Gospel Quartet for en, for undertegnede, forrykende avslutning på årets festival.
Måtte noe slikt snart krysse våre veier igjen.

Cloroform - Scrawl


Les også
- Kaada - Thank You for Giving Me Your Valuable Time
- The Word - The Word


Kommentarer fra brukere

per-erik 19/10/2001 - 12:53

yess, den konserten var så vanvittig bra! hei og hopp til alle som var på molde jazzen. ses til neste år:)

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish