Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Burning Spear
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Rockefeller, Oslo, 27. juli, 01] Etter en overveldende konsert med denne reggae-legenden på Roskilde tidligere i sommer, var forhåpningene også deretter. Nesten alt stemte også. Forrykende! 8/10Winston Rodney, Burning Spear for de fleste, har gitt ut plater i omkring tre tiår. Det er med andre ord en erfaren kar vi har med å gjøre, for ikke å snakke om flott.

Så kan også det være grunnen til denne konsertens eneste nevneverdige minus; det er ikke all verdens fysiske engasjement på scena. Måten Burning Spear synger på er i utgangspunktet relativt messende, så akkurat det er det feil å arrestere han på. Om han derimot virker spesielt engasjert der han står og vugger lett så det grå skjegget svaier er en helt annen sak. Han tar et par dansetrinn i løpet av de to timer og noen minutter konserten varer, men så er det også alt. Resten av bandet èr der mest. Skaper vellyd til de grader, men visuelt sett er det bedre å se på sidemannen som danser overlykkelig i begeistring.


Musikalsk var kvelden fabelaktig.
For det første hadde Spear med seg et band som virkelig kan spille. Ikke bare er de flinke, men de har også en flow, en åpenbar følelse for det de gjør som om de skulle være født slik. Trommeslageren behandlet skinna sine både imponerende og vanvittig fengende, og bassen mumlet strøkent hele tiden. Til sammen ni mann på scenen; blåsere, tangenter, gitar og de nevnte. I tillegg sang Spear suggererende på sin spesielle måte, og viste igjen hvilken kløpper han er på congas.

På flere nummer tok han seg god tid til å traktere dem på lange instrumentalpartier, og sammen med bassens stadige dub-parader, var det umulig å ikke la seg drive inn i musikkens vanedannende hypnotisering.

Gikk du glipp av dette får vi for all del håpe det ikke er lenge til neste gang noe slikt finner veien hit. I mellomtiden anbefaler jeg at du sjekker ut for eksempel "Garvey’s Ghost" eller "Marcus Garvey" - to av hans tidligste album - og en hel del av hans andre uttallige utgivelser.

*Offisiell hjemmesideKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish