Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Melt Banana, So What
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Oslo, 18. sept, ’01] Japanske Melt Banana har besøkt Norge to ganger før, og deres forrige besøk på So What for et års tid tilbake var en stor konsert-opplevelse. Totalt vanvidd i søt innpakning. Denne gangen var de ikke helt der.


Det var et sjokk å se et fullstappa So What i anledning at et japansk noise/grind/punk-band skulle på scenen. Det må ha gått mange lovord om bandet siden sist, for her var stemningen stor og interessen enda større. Bandet startet i det små i 1993, og har siden den gang turnert USA, Europa og Japan kontinuerlig, noe som har gitt dem et renommé som et intenst og ettertraktet live-band. De har slått seg sammen med alt fra Neurosis, The Locust, Mr Bungle Slipknot, US Maple til Discordance Axis på turné-fronten, og nå ser vi at de så absolutt har tjent på dette. Dette bevist gjennom den store mengden fremmøtte.


Da Melt Banana gikk på scenen etter en lang intro, var for en gangs skyld folk klare for å danse. Melt Banana er så langt fra et dansbart band som mulig, men drivet og galskapen var nok til å få folk til å bevege rocke-foten, og bandet nøt dette.

Men fra første slag låt bandet annerledes enn slik vi så dem ved forrige besøk og på plate. Trommeslageren som var med på de siste 3 albumene, er ute av bandet, erstattet av trommeslager fra det nå oppløste Discordance Axis. Der det var en fryd å se trommeslageren i utfoldelse tidligere, var det litt av en nedtur å observere at det nye medlemmet ikke hadde i nærheten av samme slagkraft og utstråling i spillestilen. Teknisk sett var dette helt kurant, men opplevelsen var klart svekket.

Man kan også nevne at lyden denne kvelden ikke var så sammenhengende og helstøpt som den burde være når et så komplekst band som Melt Banana står på scenen. Om de hadde med egen lydmann eller ikke er uvisst, men det låt ikke som det burde.

Det ble spilt mye materiale fra bandets siste utgivelse "Teeny Shiny", men også noen favoritter fra mesterverket "Charlie" og "samleren" "Cactuses Come In Flocks". Musikalsk er dette en utfordring å beskrive, men tenk deg en gitarist som på en effektfull måte trakterer diverse pedaler med vill presisjon, en kvinnelig bassist som er stødig som et fjell, uforutsigbar og interessant tromme-traktering, toppet av hvinende vokal-prestasjoner fremført på grusomt dårlig engelsk av en kvinnelig frontfigur.

Melt Banana vil alltid ha en plass i mitt hjerte, men neste gang de kommer håper jeg det sitter litt mer støpt og sikkert enn hva vi fikk denne gangen.

*Melt Banana på So What
*Slipknot - Iowa
*Fantomas - Director’s Cut
*Neurosis - A Sun That Never Sets
*www.sowhat.no
*Hva synes du om Melt Banana?


Les også
- Envy - All The Footprints...


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish