Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Zoom 2001 II, So What
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Oslo, 25. sept, 01] Tre band hadde denne kvelden muligheten for å vise hva de var gode for på den årlige Zoom "konkurransen". Det ble litt for mye diesel-rock for en kveld.


Det var fullstappa på So What, da de byr på gratis inngang og nye band, som ikke er et dumt konsept. Men her må man tåle sviende sigarett-røyk i øynene (og jeg røyker selv), lav tak-høyde og en scene som er plassert slik at det kan være vanskelig å se bandene om du ikke er 2 meter høy, for det er jeg ei. So What er et viktig konsert-sted i Oslo, men oftere og oftere kunne man ønske at lokalet hadde vært annerledes og ventilasjonen betraktelig bedre. Men uansett, over til det musikalske.

Fairfuck består av 5 personer som hovedsakelig har bakgrunn hardcore-miljøet som for noen år tilbake var så gryende i Kongsberg by. Fairfuck startet som et rett frem hardcore/punk band som dro inspirasjoner fra den legendariske Washington DC-scenen som var veldig aktiv tidlig på 80-tallet. Band som Black Flag, Minor Threat og Scream var dengang inspirasjons-kilder, og med dette "soundet" ga Fairfuck i 1999 ut sin semi-legendariske selv-titulerte 7" på danske Kick N Punch og amerikanske Underestimated Recods. Men nye plater har blitt kjøpt, og de gamle satt bort, for nå låter Fairfuck mer som et fullblods rocke-band enn noe annet. Jeg kan trekke fram slitte sammenlikninger som The Stooges, Turboneger, og tidvis Sex Pistols, men tross disse inspirasjonene har de sin egen stil. Jeg så bandet når de spilte på Last Train med kometene Team Spirit for en måneds tid tilbake, og da var det mye mer selvsikkert og intenst enn det vi fikk se ikveld.


Vokalist Jon Eivind fremstår som en bra front-figur, og har en bra utstråling på scenen. Sarkasme og ironi sitter disse gutta også inne med, men ikveld var bandet ikke så helstøpt som jeg hadde håpet. Noen av medlemmene gjemte seg bort og vendte ryggen til publikum, og kommunikasjonen mellom bandet og publikum var lite tilstede. Jeg har en følelse at dette var grunnet det enorme publikums-oppmøtet, så jeg tror og håper jeg vil se Fairfuck med mer baller og guts neste gang sjansen byr seg, for det låter så absolutt fett.

Neste band var Oslo-baserte Wonderfools, som visstnok her hadde sin første konsert med ny besetning. Det var en oppvisning i slitte klisjéer, også kjent som flammerock. Det låter Kiss, AC/DC, Hellacopters og Turboneger, og i min bok gjør ikke Wonderfools noe 1000 andre band ikke har gjort bedre før dem. Rock skal enten være sjokkerende, sjarmerende eller veldig bra, og Wonderfools kan isåfall kun score på sjarmen. For de ga et bra show etter standarden, og skapte noe liv i publikum, men for min del bunner og grunner det i at denne sjangeren er så utkjørt for mange år siden at ekstremt mye skal til for at det skal gi meg noe. Wonderfools rører sikkert hjerter hos Oslo Rawk-crowden, men resten av verden har kanskje tatt noen steg videre.

Sist ut på Zoom II var Asker-bandet Retardos, som egentlig ikke er som et nytt band å regne. Bandet har allerede eksistert i noen gode år, og viste seg sist fram under Safety Pin Fest’en på Gamla i Oslo bare for noen uker tilbake. Retardos spiller også veldig streit rett-fram rock n roll, men i en noe "cleanere" versjon enn Fairfuck og Wonderfools. Lyden var også bedre på Retardos, trolig grunnet det faktum at de brukte sin egen backline. Vers-riffer i Misfits-låta "Bullet" er kynsik bøffa her, og jeg vet ikke om det var gjort med et smil om munnen eller ikke.

Men fremdeles beveger ikke denne formen for rock meg noe videre. Det er liksom helt greit, og det er det. Stilen er nogenlunde samkjørt, men når det mangler såpåss mye originalitet blir det ikke mer enn nok et band i genren. Retardos hadde helt sikkert fått større publikum og annerkjennelse hadde dette vært 1997, men i 2001 må det andre boller til, for å si det på en flåsete måte.

En grei kveld på So What, men ikke noe å skrive hjem om. Oops, det var vel akkurat det jeg gjorde nå.Kommentarer fra brukere

Maggie 24/02/2002 - 23:24

Hvis du et sånt jævla pop-hue som ikke tåler rocke-konsert i røykfylte og trange kjellerlokaler kunne du faan meg holdt deg hjemme.
"It's paybacktime and you're goin down!" CAUSE THESE MAD MOTHERFUCKERS ARE BACK IN TOWN!!!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish