Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Vidar Busk, Rockefeller
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Oslo, 29. sept, 01] Det har vært sagt og skrevet mye om Vidar Busk den siste tiden, og stort sett bare gode ting. Lørdag inntok han et halvfullt Rockefeller i Oslo sammen med seks andre musikere. Og det var en Busk i storform. 6/10Hans siste plate "Venus, Texas" er en Vidar Busk i nytt musikalsk kostyme og har fått kritikerne til å hente frem de gode glosene i sin oppsummering av platen. På Rockefeller fikk vi gammel og ny Busk og det hele ble en dynamisk opplevelse med en kupert settliste.

Konserten åpnet rimelig forventet etter det nevne stilskiftet. Først kom musikerne, så kom røyken, så kom spottene og etter en seks minutter lang intro kom Vidar Busk. Hadde jeg stått med ryggen til ville jeg hatt en følelse av å være på (misforstå meg rett) en halvhjertet Pink Floyd-konsert. Men jeg er heller på en helhjertet Vidar Busk konsert.

På plate synes jeg "Venus, Texas" er mer interessant enn sine forgjengere, men i konsertformat er det kulere å høre gammel Busk. Når du står opp og ned i bortimot 150 minutter er det en befrielse med rocka riff, tøft komp og spreke soloer fra både gitar, bass, trommer, perkusjon, trombone, trompet og keyboard. På den måten slipper du å dovne bort i beina. Den eneste ulempen er at det kan bli noe kjedelig i det lange løp. Busk beveger seg i grenseland mellom patetisk gitaronani og sexy mannekeng oppvisning uten at det blir pretensisøst eller klysete. Til det er han en altfor god og ydmyk musiker. Likevel drar han det i perioder litt for langt ut og du står der og lurer på om han ikke er ferdig snart.

Sammensetningen av både musikere og låter var perfekt. Bandet utfylte hverandre og virket sampilte, men også motiverte nok til å improvisere. Låtmatrialet varierte fra sløv blues til opplagt gitarrock. Bandet serverte blant annet behagelige "Spooky" og "Heart Broke" fra den siste plata og "Hold On" fra Atomic Swing med full blåseduo før man tok det litt rolig igjen med "Good Night Moon" (her med Ingvild Hamre på sang sammen med Busk). Videre kom "Boogie Leg" fra "Stompin´ Our Feet With Joy" og Busk leker James Bond i et tre minutter langt midtparti, før "Way Down South" gir deg sjansen til å kjøpe en ny øl. Avslutningsvis får vi radiohiten "Drive On" og balladen "If I Had The Power", men en opplagt Busk gir oss fem lange ekstranumre og det virker som han kan spille i evigheter.

Midt i tredje ekstranummer ber Busk publikum om et øyeblikk stillhet til minne om sin gode venn, Rock Bottom, som døde fredag. Det ble en brå vendig på en hyggelig konsert, men Busk fikk humøret tilbake og publikum svarte med allsang og medfølelse.

*Busk-intervju
*"Venus, Texas"
*Var DU der?Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish