Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Industriell kveld på John Dee
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
God slippfest for norske Zensors debut EP "Bunker". 6/10


Når man kaller Norge en idustrinasjon er det av helt andre grunner enn at det er det er så mange idustriband her. Derfor er det godt å se at de som prøver seg står frem som gode handverkere. Læretiden er med andre ord over for de 5 debutantne i Zensor, etter at de sto til svenneprøven fredag kveld.

Man kan ikke si mye om Zensor før et navn som Nine Inch Nails (NIN) kommer opp. Og det er langt fra pussig at et industriband som debuterer i 2001 lar seg påvirke av et så viktig band som det NIN er. Likevell lyser det altid en varsellampe hos meg når inpsirasjonen grenser mot plagiering. Men min oppfattnig er at Zensor stort sett klarer og holde seg på riktig side av denne grensen, selv om de leker farlig nær ved enkelte annsledninger.


Det mest oppsiktsvekkende med fredagens konsert var hvor godt sammspilte Zensor virket. Det er ingen hemmlighet at mange band som bruker programering, samples og andre elektroniske hjelpemiddler sliter når de kommer ut fra øvingslokalet og skal opptre live. Det gjorde ikke Zensor. Og det skal de ha. Guttas oppførsel og fremtoning på scenen er også en ting som går i pluss boka. Modent, er det vel det heter...

Om vokaliseten i bandet fikk støt da han koblet i mikrofonen sin, skal selvfølgelig ikke jeg spøke med, men makan til sveis har jeg ikke sett siden sist gang jeg så the Cure og Robert Smith live. Og det er lenge siden. Det er viktigere å synes enn å se bra ut, sier nå jeg. Og enda viktigere er det at du kan synge. Eller skrike, hviske og snerre som vedkommende tenderer til å gjøre. Jo da, det funker også vokalmessig, selv om det er langt flere stemminger å søke enn de man var innom på fredag.

Gode industriband vet å regissiere konserter med like pinlig nøyaktighet som en godt programert trommetakt. Du ser med andre ord ikke et band som Zensor kaste seg impovisasjonen i vold. Godt er egentlig det, for dette skal ikke se ut som en dogme film. Her er det heller Tim Burton som skal hylles. Hvis noen.

Det er liten tvil om at at gutta har gjort leksa si hva oppbyggning anngar. Instrumental start, et lengere rolig parti midt i og en god porsjon industriell rock som ikke blir oødelagt av en vokalist som tror det er stand up-kveld og at han er Jerry Senifeld! Man hører ikke på musikk som dette for å ha det gøy!

Jeg så Zensor første gang live for ca. et halv år siden. Dette var ikke bare første gang for meg, men også første gang Zensor spilte live. Det er hyggelig å se at bandet har tatt omtrent like mange steg som det er å gå fra John Dee og bort til Brennerivn, der jeg så dem sist. Det blir spennende å se hvor utgivelsen av EPen "Bunker" kan føre dem.

ps. En normal konsert/anmeldelse pleier å inneholde et avsnitt der anmelderen forteller hvilke låter han likte best. Her kommer denne anmelderen til kort, fordi han ikke fikk hørt skiva for konserten begynte. Og da er det jo ikke så lett. Men jeg synes den 5. låta var veldig bra.

*Flere konsertanmeldelser
*Var du på denne konserten?


Les også
- Zeromancer, Rockefeller
- Diverse Artister - Oslo Synthfestival 2001-CD
- Zensor - Bunker
- Apoptygma Berzerk


Kommentarer fra brukere

Audiolab 22/10/2003 - 17:09

Femte låt skulle bli 'Strict' etter settlistene på zensor.net.

Ivers 11/02/2002 - 16:38

Uhum...
Til dere som har Zensor-skiva:
Merker også dere at riffet i midten i Residuum likner skummelt mye på NIN's pinion? :)

PronToo 14/11/2001 - 10:42

Heute die Welt - morgen das Sonnensystem

Zatan 13/10/2001 - 12:50

Zensor har NIN referanser, versene er litt kjedelige men riffene er konge !

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish