Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Mercury Rev, Rockefeller: godt pakket
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Oslo, 15. okt. 01] De fleste har vel nå fått med seg at Mercury Rev reddet deler av den amerikanske indiescenen for noen år tilbake, men selv med godt polert image, tighte låter og teatralsk gestikulering maktet de ikke å redde ryktet sitt fra scenekanten på Rockefeller i går kveld. 5/10Rundt nitiden dryppet det fortsatt fra takrenner utenfor Rockefeller etter høstværets angrep på hovedstaden, og inne fikk bare et halvfullt lokale oppleve kveldens oppvarmer, svenske Nicolai Dunger, som fremføre et knippe akustisk countrifisert popmusikk. Svenskenes svar på Ryan Adams sang, som veldig mange innefor samme nisje før ham, sårt og vakkert om det han ønsket seg tilbake, mens han innimellom liret av seg kommentarer på engelsk uten at vi helt forsto hvorfor. Visste han ikke at han var i Norge? Hadde vennskapet med beryktede The Rev gjort ham tusset i hodet?


Salen fylte seg imidlertid godt opp etter hvert, det gjorde imidlertid ikke hovedattraksjonens musikalske seidel. Gårskveldens konsert ble et møte med et band som kalte den nyeste skiva si for ”All Is Dream”, og det var lett å mistenke bandet for å drømme seg inn i sin egen verden. Med en vokalist som så ut som Timmy Gresshoppe nettopp utskrevet fra rehabiliteringssenteret og en gitarist som minnet mer om en mafia-pastor fra helvete enn hans eget navn, Grasshopper, skulle tilsi, flettet de seg inn i en musikalsk og teatralsk ørkenvandring med en del absolutt fine låter, men der streben etter å nå det apolyptisk-melankolske toppnivå etterlot et band som virket harry og en smule ufokusert. Hadde det ikke vært for gadakakadong!- trommene og de vanvittig overdimensjonerte enstrengsgitarsoloene, et backingband som så ut som om de var hentet ut fra dørvaktcrewet på Barock, og at bandet har mistet litt av den søkende Rev-substansen, kunne nok de skarpeste kritikerne slappet bedre av. De var i går mange og fryktelig skuffede.

Det var imidlertid ikke det store flertallet av publikum som i går ga The Mercury Rev en varm og inkluderende mottagelse ethvert annet band ville misunt dem. Gammel låt, ny låt, det spilte ingen rolle, alt bandet gjorde i går sendte små stikk av fornøyelse og begeistring, og bidro til å skape jovial stemning i lokalet. Ekstranummer på sag ble det òg.

Mercury Rev er på sitt beste blant de aller, aller beste. I går var de på sitt beste når de spilte ”gamle” låter som ”Holes” og ”The Funny Bird”.
Jevnt over er Mercury Rev et steike godt poporkester, men det var ikke fritt for at forventningene var skrudd noe høyt og at bandet skuffet en smule på Rockefeller, Oslo i går kveld.Les også
- Mercury Rev - All Is Dream
- Heartbreaker med knust hjerte
- Gå til sengs med Mercury Rev!
- Historien om en gresshoppe
- Nicolai Dunger - Soul Rush


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish