Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Travis + Turin Brakes, Oslo Spektrum
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Oslo, 12. nov, 01] Turin Brakes gjorde en strålende oppvarming for enda triveligere Travis på Spektrum i går kveld.
Turin Brakes; 7/10
Travis; 8/10Bare merk deg navnet med en gang: Turin Brakes. Bandet består av radarparet Ollie Knights og Gale Paridjanian med hver sin kassegitar. På plate og konserter er de noen flere. I går ga de meg en glimrende start på en kveld som var en av mine beste på lang tid. Og da tar jeg med fredagskvelder med dama, taco og Fredrik Skavlan.

Turin Brakes har gitt ut en del EP´er og en LP så langt. EP´ene er bare utgitt i Storbritannia, mens "The Optimist LP" bør du skaffe deg med en gang. Musikken er i samme gate som Travis, Ben & Jason med flere, men mangler kanskje noen av de umiddelbare nynneeffektene som i hvert fall Traivs besitter. Likevel er dette et band som kommer til å få mer oppmerksomhet med tiden (hvis ikke skal jeg sørge for det). Jeg vil tippe de slipper å være oppvarmere neste gang de kommer til Oslo.


Den ene omgangen de fikk i går for å få i gang folket var imponerende. Selv med bare to kassegitarer klarer guttene å få det til å høres ut som et rockeband som utelukkende satser på gitarrock. I tillegg gjør Ollie´s karismatiske stemmebruk Turin Brakes til mer enn gitarkamerater. I det ene øyeblikket vekkes assosiasjoner til Robert Plant og Led Zeppelin, og i det neste til Michael Stipe og R.E.M, men likevel er her nok mest inspirasjon fra Travis og andre britpop-storheter. I tillegg var låtene gjort litt mer interessante enn fra plate, noe som gjorde det hele enda mer uforutsigbart og spennende. Både ”Feelin Oblivion”, ”Underdog” og avslutningslåta ”Emergency 72” var utvidet til fornemt samspill og tøff viserock. Bare så synd at ikke konserten også ble utvidet, men jeg gleder meg allerede til Turin Brakes er tilbake. Kanskje til våren på John Dee?

Frontfigur, låtskriver og vokalist Francis Healy i Travis er verdens mest sympatiske musiker. Millionsalg og storsuksess ser ikke ut til å ha gjort noe med verken han eller resten av Travis.

På scenen er bandet karismatisk, energisk og ikke minst dyktig. De gir alt i hver eneste tone og akkord, og sørger hele tiden for at du som tilhører har det bra. Healy stoppet til og med i en låt for å be alle om å ta et skritt tilbake slik at ingen ble klemt i hjel. Han forteller gode historier for eksempel om han som fridde til dama si fra scenen under en Travis konsert (hun sa ja), og han gir gode råd som for eksempel om å leve ut våre drømmer og ta vare på hverandre.

Travis har tre plater på samvittigheten. Det er ubetydelige "Good Feelings" fra 1997, vakre "The Man Who" fra 1999, og gjennombruddet "The Invisible Band" fra 2001. Ingen av disse platene er spektakulære innenfor sin sjanger, men Healy har flere vekttall i å lage gode og fengende låter enn alle andre som prøver på det. Du kjenner igjen og kan nynne til hver eneste låt.

Gårdagens konsert åpnet med radiohiten ”Sing” fra deres siste utgivelse "The Invisible Band", og dermed satte bandet en relativt høy standard for kvelden. Når du åpner med den beste låta du har, legger du mye press på deg selv, men Travis taklet det og levde opp til forventningene.

På rekke og rad presenterte Healy og co låter som ”Driftwood”, ”Turn”, ”Last Train”, ”The Cage”, ”Follow the Light”, ”Side”, ”Flowers In the Window” ”Safe” og ”Why Does It Always Rain On Me?”, utadvendt med innlevelse og med stødig lyd og behagelige lyseffekter. Det er ikke noe pompøst eller høytidlig over Travis. De lager enkle, men gode låter, de har enkel, men effektiv sceneinnredning, og de ser ut til å trives med det de gjør. Trives gjorde også publikum denne kvelden. Stemningen var jevnt over god hele veien med enkelte magiske øyeblikk, og det var allsang og lightere om hverandre. Konsertpublikummet var både gutter og jenter, damer og menn og gamle og unge.

Bortsett fra en liten tam periode midt i konserten, hvor guttene var i ferd med å bli for små for Spektrum, var det hele en god opplevelse. Enkelte rolige låter mistet litt av gløden og klarte heller ikke holde publikums fokus der man burde. Men så er det heller ingen enkel sak å kontrollere femtusen mennesker i to timer. Med flere opptredener i slikt format vil Travis bli et enda større band med årene. For med slik personlighet og slikt låtmateriale må jo bandet nå flere høyder før karrieren er over. Det blir vel Valle Hovin neste gang?


Les også
- Turin Brakes
- Turin Brakes - The Optimist LP
- Travis med det gode budskap
- Travis - The Invisible Band


Kommentarer fra brukere

kurt 18/11/2001 - 17:22

du syntes det ja....

kåre 13/11/2001 - 14:07

jævli bra konsert

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish