Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Guru + Krumbsnatcha, Rockefeller
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Oslo, 18. nov, 01] Ingen ringere enn Guru - stemmen i Gang Starr, mannen bak Jazzmatazz, og nå, også kjent som Baldhead Slick - tok turen med sin Ill Kid Tour. Men hvor mye legende han enn måtte være, fikk han det ikke til å ta fullstendig av på Rockefeller.


Dersom noen ikke skulle kjenne til alt det fantastiske Guru har gjort i selskap med DJ Premier som Gang Starr, så skam dere. Sjekk dem derimot ut, for det er noe av den beste rappen som noen gang er laget. ”Step In The Arena” anbefales blant annet på det varmeste. Et av tidenes beste album, uansett sjanger. Så er det sagt. Måtte bare benytte sjansen.

Det er ikke noe poeng å skjule at undertegnede lenge har hatt et svært blidt forhold til Guru. En av de definitive favorittene innen amerikansk hip hop. Han har en helt spesiell stemme ingen noen gang vil kunne ha etter han, og som MC har han - om ikke uten nedturer - vært en av de ypperste. Da er det klart man forventer mye, også med tanke på alt materialet han faktisk har å ta fra.


Så fikk man også litt av hvert denne søndagskvelden. Sikkert skuffende for mange ble det kun to Jazzmatazz-spor, og da kun fra den siste, ”Streetsoul”. ”Keep Your Worries” og Certified” ble fremført uten at man ble videre overveldet, men så kan nok det ha noe med Angie Stone og Bilals fravær å gjøre. I det minste våkna publikum for en stakket stund på førstnevnte.

Gang Starr-låter som ”Take It Personal”, ”Just To Get A Rep” og “Full Clip” ble derimot satt mer pris på. Spesielt sistnevnte fikk det virkelig til å lugge i nakken, og både nostalgien, gjenhøret og trøkket sørget for at ”Just To Get A Rep” også slo godt an.

Og selv om knalllåter som ”Rollin’ Dolo”, The Come Up”, ”In Here” og ”Cry” fra den forholdsvis ferske ”Bladhead Slick & Tha Click” dels dro på, var det Krumbsnatcha-låta ”W.O.L.V.E.S.” fra ”Training Day”-soundtracket som sørget for det virkelige høydepunktet, i det minste for undertegnede. Det frøs intenst på ryggen hele låta gjennom, og om det var de suverene beatsa, stemningen eller de på scenen sin skyld er både uvisst og uvesentlig, men sikkert er det i hvert fall at den virkelig satt. Et uforglemmelig øyeblikk faktisk, med en fantastisk låt.

Hvor mange blant publikum som hadde en uforglemmelig kveld er heller vanskelig å si. For det første var oppmøtet overraskende dårlig, og Guru, Krumb og DJ Big Deal slet dertil med å få opp stemningen. Nå og da beveget det seg i den fremste pit’en, en og annen lot seg fysisk rive med på galleriet og ellers, men det var aldri i nærheten av kokepunktet. Heldigvis smittet det mest til scenen med at de ble desto hissigere på å få det i gang, og selv om det begynte å hjelpe omkring midtveis, ble det med heller middelmådige målinger på stemningsbarometeret.

Hadde Guru heller konsentrert seg på et par sure shots til, og å få rhymsa tydelig ut i stedet for å skylde på at lyden var for lav (som stort sett var altfor overdrevet), kunne dette blitt noe av en glimrende kveld. Derimot fikk man følelsen av at den barberte skallen skjulte antydninger til grå hår, og da letter man ikke akkurat fra gulvet.

Ingen her som sier at man skal avskrive verken Guru eller Krumbsnatcha av den grunn, for til tider nærmet det seg som nevnt overlegenhet. Baldhead-albumet er gjennomsnittlig mye bedre enn inntrykket etter denne konserten, og så er det godsaker i vente. Krumbsnatcha- og Gang Starr-album kommer til neste år. Kan ikke si annet enn at jeg gleder meg som en nyfødt unge.


Les også
- Training Day - soundtrack
- Guru´s Jazzmatazz - Streetsoul
- Baldhead Slick & Da Click


Kommentarer fra brukere

var der 23/11/2001 - 16:30

jeg syntes konserten var jævlig fet. Guru virka sliten, men leverte uansett 1,5 time med fete rhymes. Krumbsnatcha var mad kuul! litt i overkant å dra av seg t-skjorta på slutten der. Litt kjipt at de dro et par låter to ganger. Ellers syntes jeg dette var en av de konsertene jeg ikke angrer på at jeg gikk på. Det tok til en hvis grad av!!! det er jo ikke hver dag man får se en legende som Guru på scena!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish