Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Mogwai, Rockefeller
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Oslo, 24. nov, 01] Positive ordelag sitter løst etter en konsert som den Mogwai gjorde denne lørdagen. Eneste aber var et usmakelig lydnivå. 9/10Allerede etter to takter strømmet folk til baren for å kjøpe ørepropper. Du vet, disse gule som i stor grad stenger det meste av lyden ute, men som tross alt hjelper til med å forhindre at hodet ditt sprenger. Denne kvelden en streng nødvendighet. Man går heller glipp av et par detaljer enn hørsel for resten av uka (de som faktisk gikk i gulvet denne kvelden forsøkte sannsynligvis noe annet, og har garantert – mildt sagt- sus i hodet i dag). Selv bakerst i lokalet, med disse lyd-eliminererne i øra, ble det tidvis uutholdelig. På slutten av konserten kjente man svakt at kvalmen kom sigende. Rockefeller skal være glade for at ikke et eller annet tilsyn var på plass med lydmålerne sine denne kvelden.


Så skal det sies, og jeg kan fint høre argumentene, at kanskje, kanskje ville ikke konserten vært det samme, like strålende, dersom lydnivået ikke hadde vært slik. Pisspreik er alt jeg gidder å mene om det nå. Det finnes faktisk visse grenser.

Uansett, på tross av, og hvasomhelst, var kvelden intet annet enn hypnotiserende. De som kjenner Mogwai, noe enhver burde unne seg selv å sørge for, vet hvordan de med et driv hinsides sunn fornuft kan mane frem hypnotiske tilstander av soniske gitareksplosjoner, for deretter å male om og om igjen på forsiktige, men detaljrike vuggesanger fra en annen dimensjon enn vår. Denne kvelden gjorde de akkurat det hele veien. Hvert slag fra trommene var som satt der av en høyere makt, hvert strøk over gitaren, hver eneste tangent, knapp og bryter traff perfekt. Mogwai fungerte helhetsmessig som et strøkent maskineri som sakte, men, ahhh, så sikkert, bygde opp, dro publikum til tantriske høyder, for å lulle oss behagelig, men aldri intetsigende ned, og inn i noe som mer lignet en tilstand enn en ordinær konsertopplevelse.

Som kjent er Mogwai først og fremst et instrumentalband, selv om de (som på sin siste, glimrende plate, ”Rock Action”) også tok et par av vokalnummerne sine. De sier derimot ikke stort, men her kommer også (det dessverre klisjéfulle, men faktiske) poenget; de kommuniserer med instrumentene sine. Publikum blir ikke engasjert av hausende prekener eller treffende tekster, men av den særdeles kompakte stemningen de skaper. Det var umulig å ikke ta del i det her også. Selv om man måtte kjempe tappert mot den unådige lydveggen, lot man seg flyte rundt, opp og ned, på Mogwais fantastiske hypnose.

Sannelig om jeg ikke skulle skrudd karakteren helt til topps om det ikke hadde vært for volumoverdrivelsen. En like suggestiv og drivende musikkopplevelse husker jeg nesten ikke forrige gang jeg hadde. Enhver Mogwai-fan må ha hatt litt av en opplevelse denne kvelden. Vi visste at de var gode, sant, men ikke at de stod i ledtog med det overnaturlige.


Les også
- Mogwai – My Father My King


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish