Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Smog, John Dee
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Oslo, 3. des, 01] Bill Callahan´s Smog spiller rolig rock med enkel besetning. Uten bass og drøssevis med effekter er Smog unektelig en pioner innenfor singer/songwriter sjangeren. Konserten på John Dee i går ga et enda klarere svar på det. 8/10Callahan begynte tidlig å gjøre opptak på 4-spors studio hjemme på gutterommet. I 1988 debuterte han med usedvanlig primitive Macrame Gunplay utgitt på kassett, men med Floating EP i 1991 fikk han kontrakt med den Chicago baserte labelen Drag City. Selv om det store gjennombruddet lar vente på seg er det liten tvil om at Smog´s dype, men såre stemme og hans dype, men såre tekster gjør han til en solid artist. Siden hans første ordentlige utgivelse Forgotten Foundation fra 1992 og til hans siste utgivelse Rain On Lens tidligere i år, har Smog rukket å gi ut ti album, fem ep´er og en rekke singler. I tillegg fikk ”Cold Blooded Old Times” fra Knock Knock (1999) innpass i filmen High Fidelity. Og alle som har sett den skjønner betydningen av å få være med der.


De som ikke stilte opp på gårdagens konsert burde skamme seg. Et halvfullt John Dee i Oslo lyttet intenst til en innensluttet, men likevel fornøyd Bill Callahan. Foruten å klage litt på det skarpe lyset sa han ikke stort, men spilte og sang derimot fantastisk. Fra åpningslåta ”I Was A Stranger” fra Red Apple Falls (1997) og til avslutningslåta nevnte ”Cold Blooded Old Times” var det stort sett suverene øyeblikk. Callahan og de andre (gitar, fiolin & slagverk) beveger seg ikke mye, men har likevel sitt ”image” under kontroll. Personligheten til bandet skinner mer fra låtene enn fra klesplagg og kule uttrykk. Callahan rører litt inni mellom på høyre- og venstrefot og snur av og til hodet til begge sider. Enkelt og greit.

Låtene under gårdagens konsert var primært hentet fra Knock Knock, Dongs Of Sevotion (2000) og Rain On Lens. ”Held”, ”Song” og ”Dress Sexy At My Funeral” var i særklasse. Men også ”Cold Discovery” og ”Dirty Pants” levde opp til forventningene. I tillegg fikk vi ”All Your Women Things” fra Doctor Came At Dawm (1996) og “Bathysphere” fra Wild Love (1995).

Det var sytti tilhørende sist Smog gjestet Oslo. I går var det bortimot etthundre og femti personer som kjente sin besøkelsestid. Det burde bli mange flere neste gang.


Les også
- Smog - Rain On Lens
- Kurt Wagner, SoWhat!


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish