Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Mortiis + The Film Inside, So What!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Oslo 13. des] Bevæpnet med en helt ny tilnærming til kunsten hadde Mortiis endelig bestemt seg for å spille live. Det ble som å slippe ut etter noen år i spjelet. Jeg kjenner meg igjen, men alt er likevel annerledes.


En Mortiis-konsert er egentlig en begivenhet av de helt sjeldne. Hadde dette skjedd for noen år siden ville både konserten, oppmøtet og forventninger vært helt annerledes. Mortiis skal visstnok ha opptrådt minst en gang i Tyskland med sitt gamle konsept. Det må ha vært en severdig begravelsessermoni for de underjordiske. Med ”The Smell Of Rain” har Mortiis tatt en helt ny vending, og det overasker ikke meg om vi får se ham flere ganger i fremtiden.

Noen hadde gjort den stygge feilen å la The Film Inside åpne for Mortiis. Halvglad dansemusikk med åpenbare kommersielle mainstream-potensialer bør holdes langt unna en Mortiis-konsert. For øvrig gjorde The Film Inside og filmlerretet hans en langt bedre konsert for et mer mottagelig publikum på Oslo Synth Festival. Prøv å få tak i et av de andre navnene fra denne festivalen neste gang, for der finnes mye bra å ta av. Forslag: Magicka, Pride and Fall eller Anax Imperator.


Mortiis har alltid sørget for å ha det visuelle med seg. Jeg hadde håpet på å få se mumie-looken han har skapt til det nye albumet. Den gang ei. Mortiis med band serverte en veldig opprocka utgave av ”The Smell Of Rain”-materialet. Han entret derfor scenen i standsmessig rocka bekledning. Selvsagt i sin egen fortolkning, ansiktsprotesene var på plass som alltid, så vel som visse andre detaljer som ufornektelig gjør det til en Mortiis-habitt.

Lydmannen var ikke helt på Mortiis’ side. Nesten hele åpningsnummeret var mikrofonen hans død. Det gjorde ham tydelig sint, og det kledde ham midt i elendigheten å være irritert. Mortiis fikk sin vokal fram etterhvert, men balansen ellers var snudd oppned i forhold til skiva. Trommer og gitar buldret over de ferdig programmerte tingene. Mortiis er etter min mening mest interessant i et elektronika-perspektiv, og jeg ønsker å høre dette også i konsertformat. Det var sikkert menningen at live-versjonen skulle sparke litt ekstra fra seg, og det bør den på en måte også. Her hadde lydmannen gått langt over streken. Særlig trommene skulle vært mikket ned.

Mortiis oppførte seg som han ikke skulle gjort annet ennå turnère rundt det siste tiåret. Makan til scenepersonlighet med så forsvinnende lite live-erfaring skal du se lenge etter. Som den sjefs-misantropen han er, syntes han hele tiden å være fyllt av eder og galle. Bandet hans gjorde jobben sin de også. Det skulle bare mangle med sjefen selv innen armlengdes avstand.

Hvis dette er det uttrykket Mortiis vil legge seg på live, tror jeg ikke det er så dumt å skjele til band som Zensor for å se hvor maskinellt det går an å spille. Jeg tror også dette showet tok en del publikummere litt på senga. ”The Smell Of Rain” har ikke vært ute så lenge, og de som ikke hadde hørt den må ha fått seg et salig sjokk. Det så ut som folk stod og fordøyde det de så med øyne og ører på stilk. Da blir det litt avmålt i forhold til det burde være.

Det sank tydeligvis inn til slutt. På den siste låta, ”Smell The Witch”, var deler av salen med på en helt annen måte. Da var det korte settet over, og vi fikk ingen ekstranummer. Mortiis er en seriøs og hardtarbeidende kunstner. Han er troendes til ta tak i alt han mener kan forbedres, og ikke gi seg før han er tilfreds. Jeg håper lydmannen får seg en omgang, og at vi får se en mer synthpreget Mortiis(kanskje på neste neste års synth-festival) med et mer helstøpt album i ryggen. Jeg tror sjansene for det i høyeste grad er til stede.


Les også
- Zenzor + Fictione 8 + Wrong From The Start
- Mortiis - The Smell Of Rain


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish