Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Dark Funeral + Ragnarok + Tidfall + Source Of Tide
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Oslo, Betong/Pandemonium Metal Club, 11. jan] Sveriges fremste bidrag til kampen mot alt som godt hjemsøkte vår by denne kvelden. En god del av stadens mørke sjeler hadde derfor følt seg kallet til Betong for å ta sine svenske våpenbrødre i øyesyn.


Igjen åpnet Pandemonium Metal Club sine dører på Betong, og denne gangen var det Dark Funeral som var hovedattraksjonen, støttet som de var av norske kolleger i ikke mindre enn tre supportband. En tett timeplan gjorde at jeg så vidt rakk å se Source Of Tide lire av seg sitt siste nummer. Jeg noterte meg navnet som et jeg skal sjekke opp i fremtiden. Nok om den saken.

Tidfall var neste band ut. Med en fersk skive jeg forløpig ikke har hørt i ryggen, ga de et litt slapt publikum sin versjon av black metalen. Den merkelappen skal jeg egentlig være litt forsiktig med. Tidfall var et litt uinteressant black metal band slik de fremstod på sitt første album ”Circular Supremacy”. Da jeg hadde gleden av å se dem på fjorårets Inferno festival hadde noe skjedd. En spiseskje death metal var det som trengtes for å gi bandet vitalitet. Den konserten er min hittil beste stund med Tidfall. Det de leverte her på Betong var greit. De har funnet stilen, men akkurat som publikum hadde de hatt godt av et spark bak.


Lyden hadde holdt seg nekro gjennom hele Tidfalls tilmålte tid på scenen. Det skulle den fortsette å gjøre resten av kvelden. Under slike forhold er det band som Ragnarok som trives best. Jeg har ikke latt meg imponere særlig av dem før hverken live eller på innspillng. Denne gangen hadde de sarpsborgske drukkenboltene tatt seg sammen. I skinnet av to fakler ga de meg den beste stunden jeg har hatt med dem til nå. Endelig har de skjønt å tråkke gasspedalen helt ned, og ta ut det potensialet for råskap de har sittet med uten noe særlig tull. Jeg hadde forsåvidt klart meg fint uten lamme kommentarer mellom låtene. Åndedrettet kunnne med fordel vært spart til vokalen for den var for spe. Salen holdt med Ragnarok hele veien, og det var fortjent, riper i lakken til tross.

Neste person på scenen var ikke et medlem av Dark Funeral, men Mayhems Maniac. Han skulle liksom introdusere svenskene. Hva som var poenget her har i alle fall gått meg hus forbi. Ferdig med oppvarming og morsomheter, tid for hovedretten. Begeistringen lot vente på seg. Lyden var alt annet enn bra. Basstrommene og resten av slagverket buldret over det hele mens ørene ble fyllt av dotter. Hva Lord Ahriman og hans menn med strenger holdt på med fikk vi ikke høre så mye til. Etter påtvungen tilvenning av trommehinnene og en antatt justering fra lydmannen gikk det bedre, men ikke bra nok.

Dark Funerals materiale er rikelig befengt med farlige melodier, og de trenger bedre lyd for å kunne utfolde seg fritt i publikums sjeler. Litt mer presis instrumenthåndtering skulle heller ikke vært å forakte. Betong er som kjent ikke av et byggemateriale med de beste egenskaper hva akustikk angår. Dette bør ikke få bli et omkvede for lydkvaliteten her fremover.

Ellers fikk vi som bestillt. De aller fleste bar preg av å ha tilhørt menigheten en stund, og kjente derfor låtene fra før. Alle låtene fra MCDen var tatt med til min og flere andres glede. Dark Funeral gjorde en god figur, men klarte ikke å fremkalle de nakksmertene jeg går ut av lokalet med etter en virkelig over alle hauene god konsertopplevelse.


Les også
- Dark Funeral - Diabolis Interium
- Kreator + Sodom + Destruction + Wykked Wych
- DARK FUNERAL


Kommentarer fra brukere

bårdis 14/01/2002 - 14:20

var det noen gjesteband der? i så fall hvilke?

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish