Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Inferno Festival Kick-Off; Pain + Windir
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Oslo, John Dee, 18 jan] Det nærmer seg den tiden av året igjen. Høytiden over alle høytider for alle som liker det hardt og tungt. Kick-off arangementet forut for selve begivenheten blir som en adventskalender. Det blir offentliggjort nøyaktig hva vi venter på, hvilke band som i år er å finne innenfor rammene av Inferno festivalen.


Det smakte godt med øl i lystig lag denne kvelden, litt for godt. Jeg rakk så vidt å få med meg noe av Windirs sett. Hovudskarane fra Sogndal virket opplagte på både den ene og den andre måten. Bandet har fått mye skryt og oppmerksomhet i kjølvannet av sin siste skive. Den har jeg foreløpig ikke hørt, men den første platen minner en god del om eldre Enslaved i en litt nedtonet utgave. Den meget karrakteristiske leadgitaren traff meg rett i ansiktet straks jeg tro over terskelen. Den lå akkurat på samme sted i lydbildet som den gjør på innspilling.

Jeg synes jevnt over at Windir er litt slepphendte med den gitaren. Når melodiene er iørefallende er det ingenting å si på det, men ellers går den lyse strengføringen meg litt på nervene. Hadde jeg sagt dette høyt i nærheten av scenekanten ville jeg sikkert fått på pukkelen. Den delen av det ganske tettpakkede John Dee var tydeligvis fornøyde med Sogndals stolthet.


Konfransier Cato Bekkevold prøvde i fjor å sette rekord i magerulling. Ved siden av å slenge på mer eller mindre festlige kommentarer til hvert festivalband som ble lest opp, var det folkeopplysning som opptok ham i år. En oversettelse av Cannibal Corpse(et karnevals korps) klassikeren ”Hammersmashed Face”(Tennisspillende folk fra Hamar med mye tarmgass) var det lektor Bekkevold hadde på hjertet. Han treffer høyst varierende med morsomhetene sine, og jeg mistenker ham litt for å ikke ha brukt så altfor mye tid på dette. At mannen har et talent for dette er det immidlertid ingen tvil om, og jeg kunne ikke tenkt meg noen andre til denne rollen. Til neste gang Bekkevold, bruk mer tid på å pønske ut enda bedre meldinger, og ikke la det trekke ut fullt så lenge.

Avrunding på denne adventskvelden var i svenske hender. Bandet som for Cato Bekkevold var synonymt med å rive av seg løsskjegget, nemlig Pain. Dette er et multikunstner Peter Tägtgren mange foretagender. Generellt synes jeg godt om mye av det han har bedrevet, særlig de eldste Hypocrisy-platene, og den lyden han har gitt bl.a. den siste Dark Funeral skiva. Det finnes noen skår i gleden. Den glatte bestillingsverkslyden på enkelte av de over 100 utgivelsene han har produsert og bandet Pain. Det begynnte greit nok med kun ham selv i bandet, men har det utviklet seg til et tekno-pop-metal orkester. Pain spilte på fjorårets Inferno festival. Den gigen var forsåvidt ok, men jeg syntes allerde da at man flørtet med makter man bør holde seg unna.

Tägtgren har smurt på enda mer synth og latt gitaren trekke seg mot reservebenken. Med slike dansbare rytmer og søte melodier blir dette altfor mye for meg. Peter Tägtgren er en begavet fyr, men jeg tror ikke jeg har hørt ham synge så dårlig før. Bedre blir det ikke av enkle refreng som som er håndlagd for allsang. Slik skal det bare ikke være. Et metal band skal overhodet ikke spille opp til vals med overlegg eller ei. Peter & co. holdt nå koken, og håret fløy som om dette skulle vært en Hypocrisy-konsert på begynnelsen av 90-tallet, det skal de ha. Frontmann Peter måtte likevel hele to ganger høre med publikum om det var for soft. Svaret på det er utvilsomt ja.

Sjekk www.infernofestival.net for mer om festivalen.


Les også
- Dark Funeral - Diabolis Interium


Kommentarer fra brukere

usling 26/02/2002 - 14:16

jaa! inferno blir kjempetøfftøft! gleder meg også til godspeed you black emperor dagen etter. det må man få med seg!

killa 26/02/2002 - 10:58

nå er det snart inferno festival!!!! noen andre som gleder seg??!!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish