Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Kreator + Sodom + Destruction + Wykked Wych
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Pandemonium Metal Club
[Betong, Oslo, 20. jan] Se nøye på den line-up’en. En slik thrash metal fest med gamle tyske helter skal du lete lenge etter på denne siden av 1990. Årets definitive høydepunkt så langt i min kalender.Jeg trodde knapt mine øyne da jeg en gang i høst så denne thrash hyrdestunden annonsert. Hele det tyske 80-talls A-laget på samme kveld. Sodom, Kreator og Destruction er det mange som har et nostalgisk lidenskapelig forhold til. Jeg var litt urolig for lydenkvaliteten i forkant. I det siste har jeg sett en del feilslåtte forsøk på å få akkurat det til å klaffe i akkurat dette lokalet. A-lag har de beste folkene til alle støttefunksjonene rundt selve spillet, så også med teknikerene til disse bandene. Lyden var prima hele kvelden.

Noen hadde halt opp fisken Wykked Wych og slengt den på land, nærmere bestemt pladask på Betongs scene som oppvarming for tyske veteraner. Black metal med synth og vekslende kvinnelig vokal hører ikke hjemme på samme gig som tre thrash legender. Folk hadde kommet for å kose seg med old school thrash. Da vil vi ikke ha en forrett av sjømat, ikke denne kvelden. I tillegg var bandet helt ukjennt for meg, og det tror jeg gjaldt de fleste andre også. Wykked Wych fikk så godt som null reaksjon. Med slike forutsetninger kunne det uansett ikke ha blitt noe særlig. Når det er sagt må det legges til at jeg har sett langt dårligere oppvisninger få mer applaus enn dette. Den yngre garde av metal publikumet var lite reprsentert. Det er disse menneskene som dette bandet hadde fått mest ut av å spille for.


Destruction er bandet som har blitt ropt tilbake til aktiv tjeneste med ny trommis. De trives så godt i sine gamle uniformer av nagler og lær at jeg vanskelig kan tenke meg en kjedelig konsert med dem. Og ganske riktig, brannarlarmen gikk etter to, tre låter, men det stoppet ikke Destruction. Et synlig forbannet band startet opp igjen med gjenfyllt lokale. Det eneste riktge å gjøre var å gi litt ekstra aggresjon. Det gjorde Destruction og det gjorde etterhvert også vi i salen. Destruction går helt opp i sin egen ”Thrash ’Til Death”. Ung fole band ta lærdom, det er slik man går til verket.

Så var det Tom Angelripper og Sodom. Heldivis hadde de også skjønnt at for denne noe tilårskomne gjengen var det gamle låter som gjaldt. Des eldre des bedre var gjennomgangs tema hele kvelden, og særlig for Sodom. Låtene fra ”In The Sign Of Evil” og ”Obsessed By Cruelty” vant størst gehør. En del av matrialet fra perioden etter de sluttet med ondere enn ondest tekstene fikk alikevel ikke helt den mottagelsen jeg hadde regnet med. Misforstå meg rett. Til det små-arogante norske publikumet å være var det god konsertkotyme hele veien, men ikke god nok for et band som Sodom. Sodom svarte med en bunke gamle låter av det slaget publikum ville ha pluss en Motorhead cover, og dro på den måten fangsten i land.

Kreator er den tyske thrashens mest suksessrike band. De har aldri vært i noen bølgedal slik som sine kolleger. Ventor har plukket opp trommestikkene igjen så alt skulle også her tyde på en reunion mellom die-hard fans og gamle schlagere. Gutta ga oss en god sammensetning av nytt og gammelt. De hadde vært smarte nok til å velge nye spor som egner seg sammen med årgangs materialet. Det tok skikkelig av. Stemningen var som i gamle dager. Jeg ble 16 år igjen og slo meg løs i moshen sammen med de alle de andre som haddet fått sin ungdom tilbake. Det er så mange år siden jeg har blitt helt pumpa av å være på konsert at jeg nesten hadde glemt hvor stor den følelsen er. Kreator spillte bare så altfor kort. Jeg mistenker den brannarlarmen for å stå bak. Kommer slike legender igjen til Betong krever jeg noen kobler ut det makkverket hvis det ikke kan la oss i fred. Det er så mange knall-låter jeg ikke fikk hørt. Gjennomvåt, med en stokk til nakke og håret i vaser bar det til et passende vannhull for dette måtte markeres.


Les også
- Kreator - Violent Revolution
- Dark Funeral + Ragnarok + Tidfall + Source Of Tide


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish