Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Fabelaktige Morten!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Oslo Spectrum, 15. feb, 02] To kvelder på rad greide Morten Abel kunstykket å selge ut Oslo Spectrum. Det er ikke det minste rart etter å ha sett den første av de to konsertene. 9/10


Fredag kveld leverte Moten Abel en konsert som meget vel kan være den beste konserten en norsk artist noensinne har levert. Men siden jeg selvfølgelig ikke har sett alle norsk konserter skal jeg begrense meg til å si at den er blant de beste. Ever.

Hva det er med Morten Abel som tydligvis går hjem hos veldig mange nordmenn, ja det er ikke lett å si. Likevel er det klart at gode låter og god utrstråling er blant de viktigste suksessfaktorene. For på scenen fremstår den tidligere September When-vokalisten som en slags blanding av Robbie Williams og, la oss si, Bono. Flørtende, våken, overlegen og med en stemme som fungerer minst like bra på scenen som på plate. En norsk superstjerne som kun Morten Harket, på en ekstemt god dag, kan måle seg med.


Når du får øredøvende jubel bare fordi du skifter benstilling, da vet du at publikum setter pris på deg. Og det var det opplagt flere enn meg som gjorde. De to gutta i avklipte olajakker som kom gående mot meg syngene på ”Music is communicating”, satte nok stor pris på showet. Det samme gjorde de to jentene som holdt på å danse meg ned når jeg sto lent inntil veggen ca 100 meter unna scenen. Slikt ser man faktisk ikke så ofte her til lands.

Morten Abel begynte kvelden presis klokken 21:00 med ”Welcom eHome”. Deretter kom de som perler på en snor. Først en meget solid versjon av ”Died in Germany”. Så, ”You are the one la la la”, ”Beautiful” og den nevnte ”Music is communicating”. Mens de fleste konserter som regel tar en slags pause midt i, for så å eksplodere mot slutten, hadde Abel lagt opp til et meget godt midtparti. ”Let the good times roll” er poprock med et trøkk jeg ikke ante mannen var god for, mens ”Hard to stay awake” rett og slett er en knall-låt. Kveldens store overraskelse, og absolutte høydepunkt, kom på ”Hodet over vannet” der Prepple fra Dum Dum Boys gjorde en høyst respetkabel gjesteopptreden.

Hvis jeg skal trekke frem andre høydepunkter må det være siste ordinære låt ”Tulipz” som er en personlig favoritt. Og et av ekstranummerne, balladen ”Dude”, som var kveldens store allsanglåt.

Halvannen time og 17 låter gjorde meg ikke til Morten Abel-fan - slik det sikkert kan virke. Men det ga meg en enorm respekt for den artisten vår store popkonge har blitt. For dette var rett og slett utrolig bra.

---

Æren av å varme opp var tildelt fjorårets store sensasjonsband; Kaizers Orchestera. Bryne-gutta hadde litt i overkant av en halv time til å vise folk hva de er gode for. Og jeg synes de brukte tiden meget godt. ”Ompa til du dør” og ”Konroll på kontinetet” har ikke uten grunn blitt store radiohits.

Det var svært gledelig å se at bandet mestret den store scenen som Spectrum er på en glimrende måte. Man kan være fristet til å si at en presentasjon av bandet er overlødig på en så kort konsert. Men når det gjøres med så stor glede og oppfinnsomhet som det de gjorde i løpet av låta ”Kontroll på kontinentet”. Ja, da er det lov. Nye store utfordringer venter helt sikkert for Kaizers.Kommentarer fra brukere

-: 10/07/2002 - 14:42

abel er en narkoman posør med kun bra låter til et halvt album alt i alt. hvordan kan han da spille en bra konsert? jeg bare lurer jeg.

Cecilie 10/07/2002 - 14:15

Morten Abel på Quart - han ruler!

Hanne 21/02/2002 - 16:37

Konserten i Trondheim va like bra..Morten Abel e konge..Ej he vaffal vårte en fan!!

Freddie 19/02/2002 - 22:17

Fy faen, han så rimelig BØG ut i den limefargete dressen og hvitt Scooter hår. Men hun kordama så mer enn ok ut fra min plass...

HolyMan2002 19/02/2002 - 18:09

Morten Abel har fått blod på tann! Vi trodde han var tom for musikk, men kom tilbake større enn noen gang! Musikken er hans egen sjanger, noe som setter seg langt utenfor dagens pop. Dette er bra! Morten Abel gjør meg stolt av å være nordmann!

frans 19/02/2002 - 13:02

er snittalderen her 13 1/2)

joa 18/02/2002 - 22:19

Morten abel herjer.

migz 18/02/2002 - 20:35

morten råkkkerrr!!!!!!!
han er supertøff

lene 18/02/2002 - 19:14

Morten e best!!!sånn e da berre:)

me 18/02/2002 - 19:09

Ti stille, "hjælp". Morten Abel er noe av det beste i verdens pop-historie, helt anderledes enn det drittet artister som Britney Spears og andre kommersielle wannabes spyr ut. Morten Abel er ærlig og har en herlig stemme. Lenge leve vår nye pop-konge!!!

hjælp 18/02/2002 - 17:29

hallooooooooooo! morten snabel kan umulig spille en SÅ bra konsert!! norges robbie williams? det sier jo litt. nei, fy pokker heller!!!!!!!!!!!!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish