Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Femi Anikulapo-Kuti
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[28.02.02 Rockefeller, Oslo] Godt med mennesker på Rockefeller denne kvelden, men ikke akkurat stappfullt heller. Det var tydeligvis flere enn undertegnede som ikke ante hvor bra dette kom til å bli. 9/10Jeg var en av de heldige som likevel hadde skaffet meg billett. Noe jeg ikke angrer et sekund på. Makan til konsert er det lenge siden jeg har sett.

Etter noe venting kom endelig bandet løpende/hoppende/sprettende inn på scenen. Etter hvert som det rant på med bandmedlemmer skjønte vi at det kom til å bli trangt på scenen. Med en blåserekke på fem-seks mann, bassist, gitarist, tre kordamer/dansere, to perkusjonister, og Femi selv, var det lett å se at de trengte den plassen som scena på Rockefeller kan tilby. Slikt lover jo ofte bra, dette var ikke noe unntak.


Fra første stund kjørte Femi og kompani på i et forrykende tempo, med et driv og et engasjement som fanget publikum øyeblikkelig. Og helt fra starten av satte de også standarden for låtene slik de ble konserten igjennom: Lange, veldig lange. Enkelte av de opp i mot ti minutter, hvis ikke mer, men ingen kunne hadde noe behov for å protestere på det. Tvert i mot. Femi Kutis musikk ligger i grenselandet mellom jazz og funk, solid krydret av hans Afrikanske bakgrunn, og det fenget noe så vanvittig. De aller fleste blant publikum sto med brede glis og strålende ansikter, det var tydeligvis en storopplevelse for mange.

Inn i mellom låtene tok Kuti seg tid til å legge inn noen politiske utsagn, om situasjonen i diverse Afrikanske land, spesielt Lagos, bombingen i Afghanistan, og andre forholdsvis politiske korrekte tema. Likevel ble han ikke stående igjen som en image-rytter á la Bono, men som en mann med ekte engasjement og innlevelse.

Ikke bare var konserten utrolig bra, den var også lang. Desto bedre! Da siste ekstranummer var over, ble konstrasten til det å gå ut i snøfylte og vintermørke Oslo veldig, veldig stor. Men Kutis konsert kan vi leve på helt fram til sommeren, og vel så det.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish