Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Dingobats, Kornstad Trio, Jimi Tenor
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Radio Nova Festival, Betong Oslo 13.03.02] En onsdag i jazzens tegn på Novafestivalens tredje dag. Og for en kveld det ble!
Undertegnede, og medbrakt kamerat, kom akkurat tidsnok til Håkon Kornstad Trio. Trodde vi. ”Jævlig stor trio?!” bemerket jeg undrende, og telte 7-8 musikere på scenen. Etter hvert gikk det opp for oss at vi faktisk også hadde rukket Dingobats, og at det var de som var i full gang med å dra i gang settet sitt.

Kan like gjerne innrømme med en gang at Dingobats ikke er et band jeg har særlig kjennskap til, men det forandrer jeg gjerne på etter å ha hørt det de hadde å by på denne kvelden. Jazz med trøkk og driv, nesten litt rocka innimellom, som raskt fenget publikum og fikk opp stemningen. Noen små feiltrinn her og der legger vi ingen vekt på, helhetsinntrykket var veldig, veldig bra.


Så kom den riktige Håkon Kornstad Trio på scenen, og selv om de delte bassist med Dingobats skal jeg ikke prøve å lyve på meg at det var derfor jeg ble forvirret. HKT spiller mer flytende, frijazz-tilnærmet enn Dingobats´ forholdsvis lett tilgjengelige gladjazz (ikke Dixie...), men var ikke mindre gledelig å lytte til av den grunn. Dessverre rakk de bare tre låter, før de måtte løpe ned på Blå for å delta på en annen konsert. Synd, men det lille vi fikk servert var i hvert fall ypperlig, med blant annet en flott trommesolo som fett innslag.

Mannen de fleste hadde ventet på entret scenen til stor jubel fra publikum. Jimi Tenor, kanskje verdens mest eksentriske finne (sier ikke så reint lite) skuffet da heller ikke. I et antrekk Liberace ville drept for, og som George Clinton gjerne ville ha tilbake, kjørt han i gang sin på mange måter merkelige, men på alle måter fantastisk fengende musikk. Backet av dyktige og engasjerte musikere på blåsere, bass, gitar og trommer, hadde Tenor et godt utgangspunkt. Når han i tillegg trakterer Rhodes, tverrfløyte, saksofon, og Casio-orgel (av typen ”My first...”) for å nevne noe, kommer man litt nærmere en forklaring av hvordan dette hørtes ut. Samtidig er det ganske så umulig å forklare.

Jimi Tenor på plate er fett som faen, men live blir det likevel noe helt annet. Han erobret fullstendig publikum med både musikk og tekst (”She freaked mye nose wide open”, ”Summer´s over, but I can still feel the heat”, ”s-p-a-c-e-d-o-u-t...Spaced out!!”), for ikke å snakke om oppførselen på scenen. På ett tidspunkt slikket han faktisk frem tonene fra sitt Casio-keyboard, og måtte til stadighet spørre bandet ”...what´s the next song again?

Som den rotete anmelden viser er det svært vanskelig å forklare med ord hvordan en konsert med Jimi Tenor oppleves. For å ta det kort og tørt; jazzfunk med masse soul og driv, flinke musikere, et uendelig lager av karisma, og et publikum som gikk fullstendig bananas.

We want more! We want more! We want more!Kommentarer fra brukere

mordi 14/03/2002 - 19:52

mordi.net er mann og fradin er fin hu

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish