Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Det koker med Røyksopp
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Rockefeller, Oslo, 15. mars, 02] Det koker, bobler og ryker av hovedstadens kulturliv om dagen. Først ut denne superduperhelgen var den norske house-duoen Røyksopp. 8/10To fulle hus på Rockefeller og et på Betong. Det var noe av det kloke musikkfantaster hadde å velge i denne helgen. Røyksopp, The White Stripes og Kaizers Orchestra; kan man spørre om mer? Vel, dette skal handle om Tromsø-house fra Bergen.

Det finnes dem som prøver å dysse ned hvor stor oppmerksomhet Røyksopp har fått i utlandet. Det finnes det ingen grunn til. Røyksopp har tatt kritikere over hele verden med storm. Skiva ”Melody AM” kom blandt de 10 beste når alle engelske musikk anmeldere skulle lage sin liste over årets skive! Sånn sett var det på høy tid at vi fikk se dem på en stor norsk scene.


Som to halv-skumle skikkelser listet Torbjørn Brundtland og Svein Berge seg i gang med ”So Easy”. Berge med sin sedvanlige hatt trukket godt ned over ansiktet, bankende på sine utvalgte perkusjoner. Brundtland; som en halvgal proofessor, skruende på knotter, trykkende på tangenter og som alltid voldsomt engasjert.

Skal man tro tromsøværingene, så ønsker de egentlig ikke å spille hit-musikk. Det blir derfor både komisk og sjarmerende når Brundtland introduserer ”Poor Leno” som en sørgelig låt, som egentlig ikke er noen hit. Vel, har jeg brukt metaforen om kokepunktet ennå? Ikke det! Da bruker jeg den nå.

Som forrett hadde vi allerede fortært låten ”Eple” til en minst like gyngende alldans. Det er jaggu gøy på konsert når det er gøy!

Låtmaterialet på Røyksopps eneste skive ”Melody AM” tilsier ikke at folk skal gå bananas en hel kveld. Selv om de er eklært som house-artister byr de på like mye chillout og andre elektroniske roligheter. Et album er tross alt ikke mye når du skal spille en hel konsert. Ja, selv med såpass mange remixer som Røyksopp har gjort, så strekker det ikke lenger til en at de så seg nødt til å spille ”Poor Leno” to ganger. Gutta peisa også på med det de kunne av remixer, som Kings of Convinience, Anneli Drecker og Felix da Houscat. Anneli Drecker var sågar oppe på scenen og ga etterlengtet vokalhjelp. For hverken Berge eller Brundtland er noen sangfugler. Derfor blir vokoder (slik som Daft Punk og Olsen Brothers bruker) brukt flittig, for å dekke over manglende sangtimer.

Hvis midtpatiet var litt inadvent og rolig, så fosskokte det mot slutten. Reine clubstemningen vil jeg faktisk si. Men når du har spilt på Cream og gud-veit-hvor av hot'e kneiper og club'er, da plukker du jo opp noen tricks på veien.

Alt i alt hadde vi en konsert som bevegde seg fra Air til Chemical Brothers, og da går det ikke an å være misfornøyd.

Dette var utrolig nok 4de gang jeg så Røyksopp siden Roskilde i sommer. Det det blir neppe den siste.

Ps. Takk til Rockefeller som greide å trylle frem en billett i siste liten. Hvis jeg skriver Virgin med store bokstaver så kanskje de er like greie neste gang.

fotografi lånt av BA


Les også
- Røyksopp - Melody A.M.
- Karin Krog - Raindrops, Raindrops


Kommentarer fra brukere

line 28/05/2002 - 16:13

røksopp er norges fineste og flinkeste gutta!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish