Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Beverley Knight, John Dee
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Oslo, 23. mars, 02] Med seg selv og et suverent band som innsats, tok Beverley fullstendig styring over John Dee. Hun fortjener alle ørers oppmerksomhet. 10/10Det er i slike tilfeller som akkurat nå man burde latt spalten for anmeldelsen stå blank. Simpelthen fordi man ikke finner ord. La meg likevel gjøre et forsøk.

Backet av fullt band, tre glimrende korjenter og DJ Pogo fortreffelig til stede på platespillere, åpnet Beverley Knight helt riktig med ”Whatever’s Clever”, en av de mange overveldende, og mer dansevennlige sporene fra hennes nye album ”Who I Am”. Men det skulle ikke holdes igjen videre heller. Langt der ifra.


En av mine teorier om suverent bra, soulrelatert musikk er at når du på en og samme gang føler for å både danse og gråte, viser det hvor bra nettopp den aktuelle musikken er. Akkuart slik var det gjennomgående denne kvelden.

Beverley Knight ga åpenbart av hele seg, og utviste en intensitet av det sjeldne. Låtene hennes er veldig bra i utgangspunktet, men utført med en slik stemmeprakt – og ikke minst kraft – hevet de seg faktisk enda noen hakk i forhold til innspillingene. Den mer rolige sangen ”Fallen Soldier” ble fremført med en sårhet og utvilsom ekthet som fikk stappfulle John Dee til å være lutter øre. Andre sanger fra sistealbumet som ”Get Up”, ”Beautiful Contradiction” og ”Bestseller Mystery” fikk ikke folk til å følge mindre med, men også til å gi tilbake med all den kraft alle på scenen fortjente.

Bandet var hele tiden fullstendig tight, men uten å stivne til slik et flinkt band av denne typen lett kan gjøre, og holdt drivet oppe konstant. Lekne, og tydeligvis åpne for å tilpasse seg stemningen, kunne de knapt vært bedre. Når en vokalist som Knight utstålte selvsikkerhet og ydmykhet, personlig sjarme og et utrolig talent, som hun gjorde i dette tilfellet i slikt selskap, er det bare å kaste hatter, luer og cap’er, og klappe febrilsk i hendene. Funky til tusen, soulig i bøttevis.

Mange snakker fortsatt om Common-konserten på Blå for nesten to år siden, som på flere måter hadde mange av de samme superkvalitetene som denne konserten. Det vil forbause meg om det ikke blir snakk om denne i lang tid fremover også. Uansett vil jeg personlig sørge for det, for mer satt ut har jeg ikke blitt på lenge. John Dee vil aldri bli det samme igjen.


Les også
- Beverley Knight - Who I Am
- Common, Quart


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish