Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Inferno Dag II, Rockefeller/John Dee
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Oslo, 30. mars] Metal-slavene returnerer til pisken for atter å motta de sviende slag. Infernofestivalens andre dag.


Knapt oppvåknet fra gårdsdagens mareritt stevnet vi på nytt inn på Rockefeller, hvor Source of Tide hadde fått tildelt dagens først slot og forsøkte å ta oss med tilbake til det de kalte ”det glade åttitallet”. Vi gikk heller til innkjøp av drikke og bega oss ned på John Dee for å se hva slags moro Black Comedy kunne stelle istand. Det viste seg raskt at bandet hadde mistet ett stk. gitarist siden forrige konsert, noe vi bare kan se på med stor beklagelse. De hadde likevel ingen problemer med å sysselsette de første sju-åtte radene av et tettpakket lokale. Et tett og hardt lydbilde gjorde sammen med en tildels svært aggresiv scenefremtreden sitt for å vinne publikums gunst. Spørsmålet nå var om Blood Red Throne kunne følge opp dette i etasjen over.


Metalgrossist Tchort og resten av det kamuflasjemalte Blood Red Throne demonstrerte til tross for tekniske problemer at det er på scene og ikke på skive at de virker på sitt beste. Mottagelsen kunne vært bedre, men Blood Red Throne er fortsatt ikke det beste death metal bandet jeg har hørt.

Så var det tid for et intermezzo av forfriskende slag. Hver festivaldag var på syv- åtte timer for vår del. Litt svinn må man regne med og for lommebokas del gjaldt det i større grad enn i fjor da salgsområdet inneholdt ting jeg bare ikke kunne la ligge i fred. Ellers i året vil man så gjerne få med seg alt og tror nesten også at det lar seg gjøre. Tanken var tom og den måtte fylles før neste omgang.

Grind er sjelden vare på norske scener (vel, denne gangen er det to dager siden). Lockup sverger til denne litt utskjelte genren, og da jeg kikket meg rundt ble jeg optimistisk på stilartens vegne. Skal noen bringe denne grove musikken tilbake til den hedersplassen den bør ha, må det nok være Lockup. Dette er garvede folk fra bl.a. Napalm Death. De har ikke så grøtete lyd som det typiske grindbandet, og stemmen til drillsersjant Lindeberg flerrer opp luften slik mange black og death metalere skulle være vandt med. Mannskapet hans lot det hagle med grovkalibret ammunisjon og mange jeg ikke vil mistenke for å ha den største mengden grindskiver i hylla sto opp fra skyttergravene for å ta imot. Jeg tror likvel Lockup har spilt for mer entusiastiske horder andre steder i verden, men grinden er nå på vei tilbake til norske strender.

Mer hjemmekoslige toner var å høre for dem som hadde steget ned til John Dee for å se Lost In Time levere en forrykende gig. Etter å ha konstatert at denne gjengen så absolutt kommer til å bli signet om ikke himmelen faller meg i hodet, skulle Infernoprisen deles ut til en av fire nomminerte (Bekkevold: de onanertre) ildsjeler. Dette påfunnet har jeg egentlig ikke noe til overs for. Så var det Cato Bekkevold igjen da, og han leverte sin hittil beste tirade av vulgære påfunn, inkludert smaksanalyse av de nominertes sæd. Fenriz som ifølge sermonimesteren skal være så old school at han fyrer med ved stakk av med prisen han mente Metalion burde fått. Takk skal du ha, Bekkevold, for å minske parentes-preget over denne kåringen.

Festivalen krøp ubønnhørlig mot slutten mens de franske death-thrasherne i Agressor spilte for en slunken sal. Grunnen til det var 1349. På John Dee var det stinn brakke og stor trengsel for å få slippe ned. Der Carpathian Forest er kjølig hatske, er 1349 mer brutale selv om de også holder seg til tradisjonell black metal. Lyden under Inferno hadde vært grei til nå, men 1349 kom dårlig ut på den fronten. Samme kunne det nesten være. 1349 har trøkket ekstra tyngde ned i halsen på black metal ormen og gjort den dødelig giftig. Som nest siste band var det på sin plass med en hyllest til de gode gamle. Med covere av Mayhems ”Buried By Time And Dust” og Celtic Frosts ”The Usurper” var konsertens skjebne beseglet som minneverdig.

Etter noe sånt skulle det mye til for at avslutningen ikke ble en nedtur. Witchery er heller ikke et band jeg har noe særlig forhold til. Deres thrashete heavy metal har aldri truffet meg hjemme, spesielt ikke når jeg som de fleste andre begynte å merke litt til alle timene med intens nytelse. Witchery var utstyrt for å takle det som måtte dukke opp av vampyrer og hekser. De uteble, og det var igrunnen helt greit for meg. Tiden hadde gått i hurtigtogs fart, og nå var det på tide med forfriskninger av ymse slag. Den gang ei, klokken var med ett blitt veldig mye og timen vi trodde skulle fylles med øl og annet godt var fortært av noe så irriterende som sommertid. Snakk om å bli innhentet av hverdagen. Neste år skal jeg forsyne meg enda grådigere av alt det Inferno har å by på.Les også
- Inferno dag I, Rockefeller/John Dee


Kommentarer fra brukere

Jølle 03/04/2002 - 16:16

Hør her, din nisse:
Anmeldervirksomhet og objektivitet har INGENTING med hverandre å gjøre. Og selv er du jo riktig så subjektiv i din overbevisning om hva som var bra og hva som ikke var fullt så bra.
Bli voksen, vask kjeften.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish