Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Fugazi på Rockefeller, 3.10.00
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Var det noen som sa at de gamle er eldst? Nå opplevde vi forrykende konserter med No Means No tidligere i uka, så kommer Fugazi og tar toppen av kransekaka så til de grader. Og Washington DC-bandet gjør mer enn bare å lire av seg et statisk sett. De flerrer opp åpne sår, for så å pøse på saltet, og vri møysommelig rundt slik at intensiteten blir maksimal. Til gjengjeld makter de å gjøre det i nærmere to timer, og deres fantastiske hardcorevariant blir aldri hverken utspilt eller kjedelig.

En gang pionerer, og nærmest starten for da punken ble hardcore, Minor Threat, var i sin tid utgangspunktet for Fugazi. Med Ian Mackaye i spissen blomstret straight edge opp. Suggestiv, rask, fengende og aggressiv musikk, talte om en front mot kapitalmakt, intoleranse, rus og generell uansvarlig livsførsel. Mackaye ble omsider også en av hodene bak Fugazi, og i en viss grad har de tatt med holdningene videre. Mange fryktet delvis av den grunn litt for lite musikk, og for mye preik da Fugazi skulle innta scenen denne kvelden. Ved sine tidligere Norgesbesøk (var det fire fra før?) har bryderiet med å passe på hvordan publikum oppførte seg, stått nærmest like mye i fokus for bandet som å spille en god konsert. Sannsynligvis var det en betraktelig roligere pit denne gangen, for spilte gjorde de til gangs.


Regner man ikke den fantastiske dokumentaren "Instrument" og tilhørende soundtrack, er det omkring to år siden Fugazi slapp sitt siste album "End Hits". Det forsynte de seg heldigvis også grådig av. Med å åpne med de to første låtene fra det albumet, skulle det bli en best of-tur man sjelden hører maken til. De begynte på maks, og økte underveis.

For Fugazi er unike. Riktignok har mange andre band under tiden adoptert mye av deres stil, men ingen spiller allikevel hardcore like sofistikert, stilsikkert og overbevisende. Og også live formidler de en nærmest upåklagelig energi. Vokalen veksler mellom Mackaye og Guy Picciotto, og de utfyller hverandre effektivt både der og på gitarene. Mens låtene i hovedsak holder rimelig høyt både tempo og kraftnivå, tar de dem til tider ned. Enten så det blir nærmest fullstendig stille, eller med dvelende partier i gitarkakofoniens navn, ikke helt ulikt slik Sonic Youth så elskverdig gjør det. Andre ganger får trommeslageren fokus, og skaper grooves funky som Clinton, men allikevel aldri uten at det er tvil om hvem som står på scenen. Plutselig en halv takts stopp, og i et fyrverkeri av engasjement, kraft og driv, vender de tilbake til hamrende, men melodiøse gitarer, sløy, men konsis bass, og innviklende, men slagkraftige rytmer. Primalskrik møter myke koringer, antikrig og antikapital treffer probevissthet og positivitet. Aldri før har politikk vært herligere.

"Song #1", "Merchandise", "Place Position", "Blueprint", "Bulldog Front", "Repeater", "Smallpox Champion" eller "Recap Moditti", høydepunktene var i unevnelig tall. To-tre nye låter, hvorav to av dem var rene fryden, fikk vi også, men kunne gjerne vært flere. De maktet riktignok å skape nytt liv i låter man har hørt inn og ut fra før, men når de allikevel skulle spille så mye, kunne vi godt vært unnet enda flere nye smakebiter. Kommunikasjonen med publikum, som de har omfavnet så varmt før, var heller ikke nevneverdig i like stor grad som man hadde regnet med. Denne kvelden måtte musikken, med et par små unntak, tale for seg selv. Men den greide også å gjøre akkurat det. Gamle fans fikk gløden tilbake og de heldige uinvidde som gjorde et besøk, ble plutselig gitt et helt nytt univers. En plass hvor bevisstheten råder, rocken fortsatt puster friskt, og hardcore-historien inspirerende stadig skrives om.

9/10Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish